Flovik burde gått med Nilsen

SUPPORTERBLOGG: I min fotballverden har assistenttreneren like stort ansvar som hovedtreneren for de resultatene som laget presterer. Derfor burde Bård Flovik gått ut døren sammen med Steinar Nilsen, da Nilsen fikk sparken i midten av august.

OVERTOK ETTER NILSEN: Bård Flovik vet at det stilles tøffe krav i Tromsø IL. Her intervjues han etter kampen mot Lillestrøm i august.
  • Atle Jan Larsen
Atle Jan Larsen

Til nå har det vært lite å se til Flovik-effekten. Tromsø har tatt to seriepoeng etter at Flovik overtok. Ett mål er skåret i de tre kampene han har hatt ansvaret. Han skifter lite på lagoppstillingen – eneste grepet han har gjort er å sette Remi Johansen på benken. Og det har ikke vist seg som noe genistrek. Noe systemskifte i måten å spille fotball ser en heller ikke.

Ikke imponert over grepene

Sparkingen av Steinar Nilsen skulle skape forandringer, uttalte TIL-direktør Ulf Johansen etter at sparkingen ble kjent. Nilsen ble angrepet for dårlig kampledelse. Styret og spillerne var misfornøyde.

Mulig Steinar Nilsen ikke utstrålte engasjement og glede fra benken. Men de som søndag så Bård Flovik mot Mjøndalen kunne ikke bli imponert over de grepene som ble tatt fra sidelinjen. Rett nok gjorde skader på Wangberg og Kind Bendiksen det vanskelig for Flovik å endre kampbildet.

Men noen grep bør en likevel kunne forvente, når det står om tre livsviktige poeng mot tannløse bruntrøyer.

Feigt spill

Tromsø spiller feigt under Bård Flovik! Vi hadde i starten av sesongen en av ligaens beste spisser. Zdeněk Ondrášek struttet av selvtillit, og befant seg stort sett hele kampen foran motstanderens mål. Det førte til sju mål i starten av sesongen.

Nå har ikke Ondrášek scoret siden kampen mot Haugesund i slutten av juni. I de siste kampene har han stort sett vært møtende på midtbanen eller spilt trekanter ved sidelinjene.

På midtbanen har Tromsø nok spillere og på kantene har vi allerede Gjermund Åsen og Magnus Andersen. Ondrášek er spiss, og skal være foran mål. Slike enkle justeringer ser det ikke ut til at Flovik klarer å ta grep om.

Burde aldri fått ansvaret

Tromsø var og kjent for sidebacker høyt i banen og gode kombinasjoner med kantene. Vi sleit med å få det til under Steinar Nilsen. Nå under Flovik er det enda verre – upresist og få om noen innlegg fra kantene. Det er dette som er Floviks jobb. En jobb han ser ut til ikke å beherske.

Med sju kamper igjen å spille og skrantende økonomi er ikke svaret å kvitte seg med Flovik nå. Men han skulle aldri ha fått ansvaret ut sesongen 2016. Til det er Flovik for «livløs», nettopp grunnen til at Steinar Nilsen fikk sparken. Så kjære TIL-styre, kan dere begynne å jobbe med å finne en engasjert og humørfullt trener foran 2016 sesongen.