Fotball

Headet Rosenborg nærmere gullet: - En fantastisk følelse

Nå mener ekspertene det hele er avgjort.

  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

ROSENBORG-STABÆK 1-0

LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg hadde stanget mot Stabæk-buret i en hel omgang da Pål André Helland sendte i vei en corner på overtid. Den havnet hos Anders Konradsen, som headet i mål. Da eksploderte Lerkendal stadion, som var bortimot stappfull med tjue tusen tilskuere.

— Det er en fantatisk følelse, sier matchvinner Konradsen til CMore.

Nå er det 11 poeng ned til Stabæk, med syv seriekamper igjen.

— Vi har fortsatt noen kamper igjen, men det er klart at det var et viktig mål. Nå har vi virkelig tak på seriegullet, så det var viktig, sier Konradsen.

Yann-Erik de Lanlay og Rosenborg skapte mange sjanser søndag, og fikk uttelling på overtid.

Den rådende oppfatningen blant fotballekspertene nå, er at Rosenborg kommer til å ta gullet.— Anders Konradsen, gratulerer! Du har sikret at Rosenborg kommer til å ta seriegull i 2015, sier CMore-ekspert Amund Skiri.

— Det finnes ikke så uberegnelige faktorer at Rosenborg roter bort dette, sier kommentator Kenneth Fredheim.

Les også

Rosenborg lanserer treningsopplegg for fans med BMI over 27

Sjansefattig før pause

Første omgang i toppoppgjøret mellom RBK og Stabæk var fartsfylt, men nesten uten målsjanser. Stabæk åpnet svært aggressivt og presset RBK tilbake på banen i starten.

Noen farligheter ut av det ble det imidlertid ikke. Et par cornere til Stabæk var det som lignet mest på målsjanser det første kvarteret.

Anders Konradsen avgjorde etter all sannsynlighet eliteserien med denne headingen - to minutter på overtid.

Etter 16 minutter kom Pål André Helland til et skudd fra rundt 18 meter. Ballen gikk et par meter utenfor stengene til Stabæk-keeper Mandé Sayouba.Et par minutter senere kom Rosenborg til en god mulighet, da Helland skar inn fra kanten. Ballen havnet til slutt hos Jonas Svensson, som avanserte forbi tre Stabæk-spillere, men skled og mislyktes da han skulle avslutte.

Halvtimen var gått da stemningen første gang hevet seg merkbart hos det tallrike Lerkendal-publikummet. Ole Selnæs slo en nydelig ball til Yann-Erik de Lanlay, som var forbi hele Stabæk forsvarslinje. RBK-spilleren rotet imidlertid med mottaket og mistet verdifull tid. Han fikk sendt ballen videre til Helland, men sjansen ble spolert.

Les også

Rosenborg-back sliter med smerter - må under kniven

Langskudd fra de Lanlay

De Lanlay sørget for omgangens eneste målsjanse til Rosenborg da han sendte i vei en kanonkule fra nesten 30 meter etter 36 minutter. Skuddet gikk like utenfor mål.

Det endte godt for Rosenborg, men først måtte de gjennom halvannen time med frustrasjon. Her fortviler Mike Jensen i første omgang.

Etter pause skiftet kampen totalt karakter. Fra å ha vært rimelig jevnspilt, med et visst Stabæk-overtak i første omgang, dominerte Rosenborg fullstendig etter hvilen.Fire minutter ute i omgangen kom Mike Jensen til en god mulighet, da han på åtte meters hold fikk ballen fra Fredrik Midtsjø. Avslutningen gikk utenfor.

Nesten en kopi fant sted etter 53 minutter. Et godt Rosenborg-angrep der ballen ble slått ut på kanten og havnet inne hos Jensen. På ny gikk avslutningen utenfor.

Fullstendig RBK-dominans

Stabæk var knapt nok over midtbanen det første kvarteret av andreomgangen.

Kampens hittil største sjanse fant sted etter 65 minutter. De Lanlay fikk en nydelig pasning fra Jensen. Kun en god redning av Sayouba i Stabæk-buret hindret scoring. Dette var starten på en serie med gigantsjanser fra Rosenborg.

Etter 68 minutter sendte Pål André Helland i vei et frispark som Holmar Örn Eyjólfsson stusset mot mål. Igjen ble Stabæk reddet av keeperen.

Tolv minutter før full tid var Helland frempå. Matthias Vilhjalmsson fikk returen, men heller ikke denne gang ble det tellende resultat for Rosenborg.

Da seks minutter gjensto, glapp ballen ut av hendende på Stabæk-keeper Sayouba. Tobias Mikkelsen var raskt på returen, men fikk ikke satt ballen i mål.

To minutter før full tid kom RBK til en dobbeltsjanse ved Vilhjalmsson og Helland. På ny hindret Stabæks keeper scoring.

Så, på overtid, sendte Anders Kondradsen de tjue tusen på tribunene til himmels. En corner fra Helland endte på hodet til RBK-innbytteren og i mål. Dermed er Rosenborg 11 poeng før Stabæk og seriegullet så godt som sikret.

Les også

RBK-Helland: - Feil å utestenge Northug

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Stabæk Fotball