Fotball

Denne TIL-duoen tror de kan kopiere Lange, Årst, Abdellaoue og Ondrasek i 2016

Eliteseriens mestscorende er på vei til utlandet. Det gjør at Sofien Moussa og Thomas Lehne Olsen begge ser muligheten til å følge TIL-tradisjonen gjennom å toppe toppscorerlista etter sesongslutt.

AMBISIØSE: Sofien Moussa og Thomas Lehne Olsen ser at toppscorertittelen er innen rekkevidde.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

ALFHEIM (iTromsø): Etter halvspilt seriespill er det Lillestrøms Fred Friday som med sine åtte mål har scoret flest i eliteserien i 2016. På Alfheim er det Sofien Moussa og Thomas Lehne Olsen som med fire mål for øyeblikket deler på å ha funnet nettmaskene flest ganger.

Nevnte Friday er på god vei til eederlandske AZ Alkmaar, 12 spillere er over TIL-duoen på lista.

LES OGSÅ:

Les også

LSK har akseptert bud på toppscoreren

– Det er ikke så langt opp, og langt fra umulig å ta toppscorertittelen. Da må noen andre ta over. Hvem det blir av meg og Sofien (Moussa) spiller for så vidt ingen rolle, men jeg håper jo det eventuelt blir meg, sier en ærlig Thomas Lehne Olsen som har scoret sine fire mål på de fem siste eliteseriekampene og dermed er i god form.

– Fortsetter vi å spille som vi gjør nå betyr det gode forutsetninger for å score en del mål. Vi ser kvasse ut fremover, fastslår Lehne Olsen til iTromsø.

LES OGSÅ:

Les også

Kjører 1700 kilometer for å se en TIL-trening

LES OGSÅ:

Les også

Solskjær: - Dempsey ikke aktuell for Molde

Fire ganger tidligere

Lagkamerat og spisskollega Sofien Moussa ser også muligheter.

– Klart både jeg og Thomas kan bli toppscorere. Vi jobber hardt sammen, men det viktigste er at vi vinner kamper, sier Sofien Moussa.

For Tromsøs kjente toppscorertradisjon kjenner begge godt til. Rune Lange (23 mål, 1999), Ole Martin Årst (16 mål, 2005), Mustafa Abdellaoue (17 mål, 2011) og Zdenek Ondrasek (14 mål, 2012) står i historiebøkene som mestscorende i eliteserien i en sesong for TIL.

– Både det nummeret det jeg har valgt og faktumet at jeg vet at Tromsø liker å ha en toppscorer forplikter, sier Lehne Olsen som har nummer 10 på ryggen.

– Jeg kjenner historien, og vil gjerne gå inn i den. Det er et av målene mine, sier Moussa.

LES OGSÅ:

Les også

Start selger Rasmussen til dansk klubb

Tror på 10 mål hver

Hovedtrener Bård Flovik tror ikke TIL får toppscoreren i år.

– Jeg er sikker på at begge de kan komme opp i 10 mål. De har forutsetninger for å lykkes, og 10 mål fra hver av de vil være en kjempeprestasjon. Nå har vi også bestemt at Moussa skal ta straffer, så han kan få litt ekstra på det, sier Flovik som tror en toppscorer vil havne mellom 13 og 16 mål.

Rune Lange ble toppscorer i 1999 for Gutan.

– Fire mål etter halvspilt serie er ikke mye, men hver sommer selges de spissene som har scoret mest. Det åpner for de «nest beste» til å bli toppscorer. Nå tror jeg ikke det blir en fra TIL i år, men det hadde vært morsomt om det ble en av de to, sier Lange til iTromsø.

– TIL er avhengige av at spissene fortsetter å score utover høsten for å holde plassen. Uten spisser som scorer rykker man ned. Det så man i 2013 da TIL sist gang rykket ned da Ondrasek hadde scoringsvegring og ingen andre heller scoret mål, sier Lange som håper på at en lokal spiss snart slår igjennom.

– Vi får satse på at Runar Espejord også kommer i form til høsten og bidrar.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien