Fotball

Julekampene gjør United-sjefen oppgitt

– Jeg har en kone, barn og barnebarn som jeg ikke får sett denne julen, sier Louis van Gaal.

FAMILY GUY: Louis van Gaal er ikke bare Manchester Uniteds manager, han er også en familiemann. Her er han sammen med sin kone, Truus van Gaal.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

I løpet av desember skal Manchester United spille seks kamper, inkludert to kamper i romjulen (26. og 28. desember). Manager Louis van Gaal (63) liker det ikke.

– Jeg kan ikke forandre det, men jeg er ikke fornøyd, for jeg tror ikke det er bra for spillerne å spille kamper så tett, sier van Gaal, ifølge Sky Sports.

TUNG START: Louis van Gaal og assistent Ryan Giggs fortviler underveis i kampen mot Leicester City. Manchester United tapte kampen 3-5, men har hevet seg utover sesongen.

– I desember kommer det til å være sånn, men vi har også familie. Jeg har en kone, barn og barnebarn som jeg ikke får sett denne julen. Men jeg ønsker å jobbe i Premier League, så jeg er nødt til å tilpasse meg, og det jeg skal gjøre det også. Men jeg synes ikke det er bra. Hverken for spillerne eller familiene, fortsetter van Gaal.

Chelsea har to kamper mer

Det er riktignok andre lag som har mer grunn til å klage. Serieleder Chelsea spiller hele åtte kamper i desember – to mer enn Manchester United. Grunnen er at José Mourinhos menn er med i både Champions League og ligacupen.

Man skulle kanskje da tro at desember måned bør gi van Gaal og United en fordel?

Nei, hvert fall ikke ifølge sjefen selv.

– Man kan ikke si at Chelsea ikke er vant til å spille Champions League, Premier League, ligacupen og FA-cupen. De er vant til det. Så nei, jeg tror ikke det er fordel oss. Vi må trene for å bli bedre. Det er en tøffere vei enn å spille kamper mot de aller beste, sier van Gaal.

Manchester United startet sesongen meget svakt, men har etter hvert kommet seg opp på en fjerdeplass i Premier League. Chelsea ligger riktignok hele 11 poeng foran etter 13 spilte kamper.

Manchester Uniteds kamper i desember:

2. desember: Stoke, hjemme

8. desember: Southampton, borte

14. desember: Liverpool, hjemme

20. desember: Aston Villa, borte

26. desember: Newcastle, hjemme

28. desember: Tottenham, borte

Les også

 1. Koeman: - Jeg er selvsagt overrasket, jeg også

 2. Sunderland rystet Chelsea igjen

 3. Utskjelt høyreback reddet Liverpool

 4. Di María skadet da United vant

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United