Fotball

Skandaletrener erstatter Rösler i Wigan

Ole Gunnar Solskjærs forgjenger i Cardiff tar over Wigan.

Malky Mackay ble sparket i Cardiff i 2013. Nå får han sjansen i Wigan.

Malky Mackay, som blir gransket av FA, er mannen som tar over Wigan etter sparkede Uwe Rösler.

Mackay var også mannen som fikk sparken før Ole Gunnar Solskjær tok over styringen i Cardiff. Nå, snart ett år senere, returnerer han til fotballen som manager.

I forrige uke fikk tidligere Lillestrøm-, Viking— og Molde-trener Uwe Rösler fyken i Wigan. Mackay har blitt pekt ut som favoritt til å ta over, og onsdag ble han offisielt presentert av mesterskapsserieklubben.

Det skjer ikke uten kontrovers, for den 42 år gamle skotten har vært i hardt vær i flere måneder. I august ble han anklaget for å ha sendt rasistiske, sexistiske og homofobiske tekstmeldinger, noe han selv innrømmet at var «uakseptabelt». Han er fortsatt under etterforskning av Englands fotballforbund (FA).

— Malky gjorde en feil, han vet det, vi vet det og vi har diskutert saken ansikt til ansikt. Han beklaget offentlig for det som skjedde og har betalt for det han gjorde. Jeg mener det er på tide å gå videre, sier Wigan-styreleder Dave Whelan.

— Han er mannen som skal lede oss tilbake til Premier League. Det er jeg overbevist om etter å ha møtt ham og diskutert hva som kreves av jobben han nå går inn i, sier Whelan videre. (©NTB)

Les også

  1. Rösler sparket

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Wigan Athletic FC