Fotball

TIL fikk hjelp av «gode støttespillere» - Pirinen har signert

Juha Pirinen (27) har signert for Tromsø IL.

Juha Pirinen presentert på Alfheim i dag.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Pirinen har signert en toårskontrakt - ut 2020-sesongen. TIL har nå tre finske spillere: Robert Taylor, Onni Valakari og Juha Pirinen.

– Det var klubber i flere land som var interessert, men jeg tenkte på hva som ville være det beste valget for meg på nåværende tidspunkt i karrieren, og det er TIL. Jeg kjenner godt til byen og snakket med både Robert Taylor og Simo Valakari. De var klare på at jeg kom til å trives her og at TIL ville bli en bra klubb for meg. Det at det allerede er flere finske i klubben vil også gjøre det enklere å finne seg til rette selv om jeg er en veldig utadvendt og sosial person, sier Pirinen til TIL.no.

Pirinen var på plass i Tromsø allerede i går.

27-åringen er Bosman-spiller og dermed slipper TIL å betale en overgangssum. På grunn av en vanskelig økonomisk situasjon ble det tidligere i høst stopp i signering av nye kontrakter, men TIL har fått ekstern hjelp til å lande overgangen.

– Handbrekket er fortsatt på, men med hjelp fra gode støttespillere, så fikk vi dette til. Vi jobber hardt for å få et slagkraftig lag til neste år og denne overgangen er et bevis på at vi er en attraktiv klubb og at det jobbes veldig godt i det sportslige apparatet i klubben, sier daglig leder Kristian Høydal til TIL.no.

Den finske landslagsspilleren er en anvendelig forsvarsspiller.

– Vi er veldig fornøyd med at Pirinen nå er på plass. Vi har signert en finsk landslagsspiller som kan bekle flere roller på banen. Han gir oss litt mer fysikk samtidig som vi følger vår strategi på å signere spillere med god forståelse for spillet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen

Les mer om

  1. Tromsø IL