Fotball

Fotballdamene i flydrama på Sola: - Jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd

Da SAS-flyet med fotballandslaget for kvinner skulle lande, holdt det på å gå skikkelig galt.

Maria Thorisdottir og fotballandslaget var ombord i flyet som skulle lande på Sola ved Stavanger.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Flyet, med blant andre fotballjentene ombord, måtte avbryte landingen da de nesten krasjet med et annet fly under et flystevne på Sola lufthavn.

 • Se video av nesten-kollisjonen her

– Vi var på vei ned da flyet plutselig skar opp og til høyre med en brå bevegelse. Og så så vi ut vinduet et fly som passerte oss i motsatt retning. Så det ble jo snakkisen da vi landet. Folk lurte nok på hva som skjedde, men kapteinen var rask med å forklare, og folk fikk roet seg relativt fort ned, sier Terje Skeie, medieansvarlig for kvinnelandslaget, til TV 2.

Maria Thorisdottir beskriver det hele som en dramatisk opplevelse.

– Det var en fredelig landing, og rett før vi skulle lande tok flyet en syk sving til høyre og satte farten opp igjen. Da vi så til venstre, passerte et fly sykt nærme. Hadde ikke flyet snudd unna... Jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd, sier Thorisdottir til TV 2.

Les også

Norge vant skjebnekamp – VM-håpet lever

Hun forteller at mange på flyet ble redde.

Landslaget skal møte Irland i Stavanger tirsdag. Lørdagens flydrama skjedde da de norske fotballjentene var på vei hjem fra Irland. Dagen før vant de 2-0 i Dublin. Med seieren har Norge fortsatt VM-skjebnen i egne hender.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5