Fotball

Luis Suárez med historisk scoring. Men får refs fra ekspert: – Elendig

Uruguay er videre til åttendedelsfinalen.

Her feirer Luis Suárez scoringen mot Saudi-Arabia. Su
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

URUGUAY-SAUDI-ARABIA 1–0

Uruguay pleier å hevde seg i VM – og vant turneringen i 1930 og 1950. I onsdagens kamp mot Saudi-Arabia skaffet Luis Suárez (31) seg en helt spesiell plass i landets stolte fotballhistorie.

Han ble nemlig den første spilleren som har scoret i tre VM for Uruguay. Da keeper Mohammed Al-Owais feilberegnet etter 23 minutter, gjorde Suárez ingen feil fra kort hold. Dette var også Suárez’ 100. landskamp.

I 2010-VM ble det tre mål. I 2014-VM ble det to mål.

Og kanskje kan det også bli flere for Suárez i Russland-VM. Seieren over Saudi-Arabia innebærer nemlig at Suárez og Uruguay er klare for åttendedelsfinalen.

  • Fotballkjenner bet seg merke i Ronaldos oppførsel mot Spania: Mener ett øyeblikk viser forvandlingen.

Får kritikk

Selv om Suárez ledet laget til seier, imponerte ikke Uruguay.

Saudi-Arabia kom fra et ydmykende 0–5-tap for Russland. Mot søramerikanerne hadde de mye ballbesittelse. Uruguay hadde brukbart kontroll defensivt, men skapte svært få målsjanser.

Det første til kritiske røster. På direkten stemplet TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen Uruguays offensive bidrag som «veldig skuffende».

Uruguay har et fryktet spisspar i Luis Suárez og Edinson Cavani. Men de spilte ikke spesielt underholdende fotball mot Saudi-Arabia.

Fotballekspert Lars Tjærnås var heller ikke imponert.

– VMs stussligste kamp så langt. Et lag som ikke evner mot et lag som ikke gidder, skriver Tjærnås på sin Twitter-konto.

Viasat-kommentator Morten Langli rettet kritikken mot Suárez.

– Suárez har vært elendig i begge kampene. Han har vært tung i steget og kommet med elendige innvolveringer gang etter gang. Men han ble matchvinner etter en keepertabbe, skriver Langli på sin Twitter-konto.

Phil Neville tror på Uruguay

På mandag spiller Uruguay mot Russland. Begge lagene er allerede videre - mes seks poeng hver. Det betyr at Saudi-Arabia og Egypt er ute av turneringen.

For Uruguay venter ett av følgende tre lag i åttendedelsfinalen:

  • Spania
  • Portugal
  • Iran

På direktesendingen til TV 2 bemerket Jesper Mathisen at uruguayanerne - som ikke har sluppet inn mål i VM så langt - blir «ekle» å møte i utslagsrundene.

Tidligere Manchester United-spiller Phil Neville tror fortsatt Uruguay kan overraske i VM.

– Uruguay blir tøffe å slå i denne turneringen, sier Neville i BBCs direktesending.

– Jeg har troen på dem i VM. De har mange gode spillere med lang erfaring. For mange av disse spillerne kan dette være deres siste VM, fortsetter han.

Les mer om

  1. Fotball-VM 2018