Fotball

Så mye har RBK solgt spillere for i 2015

— Kjempegodt å være tilbake i «grønn sone»!

Tove Moe Dyrhaug er glad for at Rosenborg er tilbake i grønn sone i Klubblisensnemndas siste rapport.
  • Ole K. Sagbakken

— Det er tydelig forbedring i driften som gjør at vi har kommet fra «gul» til «grønn» sone, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Tirsdag kom halvårsrapporten fra Klubblisensnemnda i NFF. Den viser om klubbene i norsk toppfotball har kontroll på økonomien eller om det må innføres hastetiltak for å få hodet over vannet.

Ved forrige rapport havnet både Vålerenga og Lillestrøm i «rød sone», og måtte innføre krisetiltak. Lillestrøm ble også straffet med å starte sesongen med et minuspoeng.

Den gang havnet også Rosenborg i «gul sone». Det indikerer at klubben ikke risikerer irettesettelse fra forbundet, men er nødt til å følge den økonomiske situasjonen nøye.

Nå er klubben imidlertid tilbake i «grønn sone».

Les også

Kanonstarten har gitt millioner i kassa for RBK

— Jobbes kontinuerlig

— Kjempegodt å være tilbake, selvfølgelig. Det er veldig bra, sier Moe Dyrhaug – og utdyper:

— Vi har alltid vært i grønn sone når det kommer til egenkapital, og har også god kontroll på driften. Samtidig jobbes det med økonomien hele tiden.

Moe og Berntsen

RBK har som ambisjon å gå i null i 2015, etter en periode med store underskudd og stadige sparetiltak. Tiltak som vil bli jobbet med også i 2016. — Du kan si at vi fortsatt må spare penger. Men at vi er inne i ekstraomgangene, sier hun.

I 2015 har RBK har gått i kraftig overskudd hva gjelder billettinntekter, men ligger samtidig litt bak budsjett når det kommer til partnerinntekter.

Videre har klubben brukt mindre penger enn budsjettert på å hente spillere, ettersom en Mix-erstatter foreløpig ikke er hentet inn. Samtidig har klubben budsjettert med 12 millioner kroner i spillersalg. Og går dermed et viktig overgangsvindu i møte.

— Vi har solgt spillere for om lag tre millioner kroner til nå i år. Det er penger vi har fått inn for blant annet Daniel Berntsen (Djurgården). Videre har vi fått inn litt på «småting», i forbindelse med Daniel Fredheim Holm (solgt til Vålerenga i februar 2013) og Brede Moe (solgt fra RBK til Bodø/Glimt etter å ha vært på lån), sier Dyrhaug.

Les også

Etter billettrush: Nå åpner RBK VIP-en for «mannen i gata»

Ørn og Levanger grønne

I 1. divisjon er også Levanger-økonomien så solid at den ligger i «grønn sone». Ranheim er i «gul sone», slik de var også forrige gang, mens Trondheims-Ørn for første gang rapporterer inn i «grønn sone», de også.

Les også

  1. Viking og Start i rød sone - må lage handlingsplan

  2. Skadeplagede Helland: - Allergi kan være årsaken

  3. Tjærnås: - RBK har vært fenomenale, Molde sliter

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK