Taus Aabrekk: - Jeg trenger tid for meg selv

Sparkede Harald Aabrekk ønsker ikke å prate med pressen i dag.

Slik får vi aldri ser Harald Aabrekk mer, på treningsfeltet på Color Line stadion. Men han ber om tid før han uttaler seg om sjokkbeskjeden han fikk tirsdag morgen.

Sunnmørsposten oppsøkte Harald Aabrekk i hans leilighet på Kolvikbakken i Ålesund tirsdag formiddag. Etter gjentatte forsøk med ringeklokka dukket han opp i døra, fortsatt snakkende i mobilen. Og samtalen mellom oss og ham var av det korte slaget, omtrent som hans trenerkarriere i AaFK.

— Hva vil du?

— Jeg vil gjerne ha en prat om det som har skjedd.

— Det får du ikke nå. Ikke i dag. Jeg trenger tid meg meg selv, for dette kom veldig brått på, sa Aabrekk.

Les også

Harald Aabrekk sparket som Aalesund-trener

Ville ikke bli avbildet

— Får vi ta et bilde av deg i døra?

— Nei. Dette er privat område, og jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker noe foto av meg i denne situasjonen, sa nordfjordingen og lukket igjen døra.

Litt senere fikk vi en SMS fra Aabrekk, der han opplyser at han føler et sterkt behov for å puste i dag, og at vi kan snakkes senere.

Høyst sannsynlig gjør den sparkede AaFK-treneren seg utilgjengelig for media i dag, men at den vanligvis ganske så frittalende karen kommer til å snakke, er ganske så opplagt. For dette var et sjokk for ham – og for de aller fleste andre nær AaFK.

Les også

Aabrekk hadde ikke spillernes tillit

Ikke hverdagskost

Det å få sparken etter fire seriekamper er ikke hverdagskost. Ikke i AaFK, og heller ikke i norsk eller internasjonal fotball. AaFK kan ha skrevet en rekord klubben neppe kan være stolte over å inneha.

— En utålmodig avgjørelse

Trenerforeningen mener AaFK må se litt på seg selv. Daglig leder Teddy Moen har vært i kontakt med Harald Aabrekk i dag. Det er han som bistår den sparkede treneren i forhandlingene om en sluttavtale.

— Jeg har snakket med både Harald og Henrik Hoff for å få den nødvendige oversikten over situasjonen. Det er vanlig at våre medlemmer tar kontakt når de trenger juridiske råd, sier Moen til smp.no.

-Hva sier Aabrekk om det som har skjedd?

— Det er selvfølgelig en påkjenning å få beskjed om at klubben ønsker å bytte trener. Det er tungt for Harald, som alle kan tenke seg. Men samtidig har han vært så lenge i bransjen at han vet slike ting kan skje, og han kommer også til å mestre det på en god måte.

Aabrekk fikk kun fire serierunder på seg. Det reagerer Trenerforeningen på.

— Det er alltid beklagelig at en trener får sparken. Det høres brutalt ut etter kun fire serierunder, for ting snur fort i fotball. Det viser kanskje at AaFK må se litt på seg selv også. Det virker som en utålmodig avgjørelse, som kommer når presset fra innsiden og utsiden blir stort, sier Moen.

- Hva skjer videre nå?

— Vi har en dialog gående for å få i gang forhandlingene om en sluttavtale. Det trenger ikke å ta så lang tid, så jeg håper vi begynner forhandlingene i morgen, sier Trenerforeningens daglige leder.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk