Fotball

Thrandarson håper A-landslaget følger med

Aron Thrandarson (20) om sin nye rolle i laget, landslagsdrømmen, sin egen form og været i Ålesund.

  • Kristian Stenerud

Thrandarson har brukt oppkjøringen til å venne seg til sin nye posisjon.

En ankelskade gjorde at Thrandarsons treningsgrunnlag var begrenset da han kom til AaFK. Men etter over to og en halv måned med oppkjøring, ser ting lysere ut for 20-åringen.

  • Klikk fullkskjerm for større videovindu

– Jeg både føler og ser bedre ut nå, men jeg trenger litt tid til før formen er på topp. Det skjer forhåpentligvis når sesongen starter. Jeg løper og jobber hardere nå enn jeg har gjort på ei stund, sier han til Sunnmørsposten.

Thrandarson sier også at han trives godt i Ålesund.

– Det er mye bedre vær her også enn på Island. Det går helt greit med litt regn, for hjemme er det storm.

Spent Fredriksen

Islendingen har starta de fleste treningskampene og kan vise seg å få en viktig rolle i laget denne sesongen. Men det ser ut som han må spille på kanten.

– Jeg har ikke spilt det noe særlig på Island, men jeg får lov til å gå inn i banen og ha ballen mye. Det gjør at jeg kommer opp i mange situasjoner der det er en-mot-en, så jeg får brukt ferdighetene mine. Jeg liker å spille der nå, sier 20-åringen.

Assistenttrener Trond Fredriksen er spent på å se hva Thrandarson kan få til fra den posisjonen.

– Vi har definert kantene som indreløpere i spillet vårt. Vi har gitt dem stor frihet offensivt til å bevege seg der det passer og etter hvilke rom som åpner seg, sier han og legger til.

– Det er en rolle som kler Aron godt, men det er nok litt uvant ettersom han har spilt mest hengende spiss og indreløper. Utfordringen blir at backen må komme opp på siden for å skape bredde i spillet.

Landslagsdrøm

Thrandarson ble nylig tatt ut på U21-landslaget sammen med landsmann Daniel Gretarsson.

– Det er kun treningskamper vi skal spille nå, men EM-kvalifiseringen for U21-lagene starter i juni. Jeg vet ikke hvor gode vi er enda, men det hadde vært stort å få bli med i et EM-sluttspill, sier han.

20-åringen legger ikke skjul på at han gjerne vil ta et steg opp på A-landslaget, som har seilet i kraftig medgang i EM-kvalifiseringen.

– Jeg føler ikke vegen opp dit er så veldig stor. Det er flere spillere i den norske serien som er med i A-landslagstroppen, så mulighetene er der absolutt. Landslagsledelsen følger godt med på den norske serien.

Følg kampen direkte her:

Les også

Fredriksen: – Det betyr ekstra mye å slå Hødd

Les mer om

  1. Forsesong
  2. Aalesunds FK