Fotball

Kjell Jonevret i dialog med Viking-styret om å fortsette som trener

En strålende fornøyd Kjell Jonevret opplever den ene oppturen etter den andre som Viking-trener. Nå er han også i dialog med klubbledelsen om sin framtid.

KAN GLISE: Kjell Jonevret og Viking har fått en opptur etter fadesen mot Rosenborg på hjemmebane. Foto: NTB scanpix

 • Stig Nilssen

HAUGESUND: — Jeg har fått spørsmål om det finnes noen sjanse for at jeg vil bli værende, men de har ikke tilbudt meg faktisk å bli værende. Jeg har svart dem at hvis de vil diskutere så skal jeg selvfølgelig sette meg ned og ta en prat med dem, sier Jonevret.

Viking-treneren legger ikke skjul på at han for tiden stortrives i Viking og at de siste ukene har vært en stor opptur for svensken.

— Nå har vi det utrolig gøy og det er slik jeg vil vi skal ha det. Jeg liker å slå nedenfra, og det gjør vi veldig bra akkurat nå, sier Jonevret til Aftenbladet.

Les også

Bödvarsson: - Jeg har fått meg en vekker

Les også

Jonevret: - Følelsen er utrolig deilig

Les også

«Jonevret er en mann som brenner for Viking»

Les også

Viking banket Haugesund

Kontrakt ut sesongen

Svenskens kontrakt med Viking går ut etter sesongslutt. Snart må både han selv og klubbledelsen avgjøre om de ønsker å fortsette samarbeidet.

Selv om han nå er i dialog med styret finnes det ingen garanti for at han faktisk får tilbud om å fortsette og han kommer heller ikke til å sette seg ned på kne og trygle om å få lov til å fortsette.

Jeg liker å slå nedenfra, og det gjør vi veldig bra akkurat nå.

— Nei, jeg kommer ikke til å klamre meg fast til jobben, for jeg har fått indikasjoner på at jeg kan få jobb en annen plass. Samtidig ville det vært veldig kjipt å reise fra Stavanger uten å ha hatt en ordentlig mulighet til å dele glede med supporterne. Jeg vet imidlertid at det er resultatene som styrer dette og er forberedt på at det kan gå begge veier, sier han.

I DIALOG: Charlie Granfelt og Viking-styret snakker med Kjell Jonevret om framtiden. Foto: Fredrik Refvem

Vikings styreleder Charlie Granfelt innrømmer at de har hatt en prat med Jonevret. — Vi har en fortløpende dialog med ham og vi har orientert oss rundt hvilke tanker han selv har om framtiden. Vi tvinger ingen å bli værende i klubben og derfor er det greit å vite hva de selv tenker før vi skal fatte en avgjørelse. Vi synes Jonevret og trenerteamet gjør en god jobb og har tillitt til arbeidet de leverer, sier Granfelt.

Slo endelig FKH

Både Granfelt og Jonevret har grunn til å glede seg over Vikings sportslige utvikling de siste ukene. Det som var en veldig dårlig start på sesongen har etter hvert utviklet seg til en ganske så brukbar sesonginnledning.

Den negative trenden er nå snudd til en gryende optimisme og et håp om at Viking faktisk kan vise igjen på øvre halvdel av tabellen. Viking er ubeseiret på de fire siste seriekampene og har i tillegg tatt full pott i tre av kampene. Mot Haugesund overvant laget flere dårlige dommeravgjørelser og vant til slutt en fortjent borteseier. Tre nye poeng mot Start 16. mai vil sannsynligvis bety ny fotballfeber i Stavanger.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN:

 • Jeg opplever at folk gleder seg sammen med meg over suksessen vi har hatt de siste ukene, og jeg må få takke for den støtten vi har fått av folk i og rundt klubben.

— Jeg opplever at folk gleder seg sammen med meg over suksessen vi har hatt de siste ukene, og jeg må få takke for den støtten vi har fått av folk i og rundt klubben. Jeg er veldig takknemmelig for at jeg fikk komme tilbake og trene Viking. Målet har hele tiden vært å vinne noe slik at folk i Stavanger virkelig kan være stolte og glade. Det er fortsatt et mål jeg jobber knallhardt for å oppnå, sier Jonevret.

Berisha imponerte igjen

Veton Berisha var høyt oppe etter den råsterke 2-0-seieren over Haugesund. Spissen har hatt en imponerende formutvikling de siste kampene. Mot Haugesund var han nok en gang Vikings beste og la ned en formidabel arbeidsinnsats gjennom samtlige minutter på banen. Måten han vant duellen i forkant av 1-0-målet var rett og slett råsterk.

— Jeg koser meg noe helt enormt om dagen. Det er så utrolig kjekt å spille fotballkamper med denne gjengen. Alle sammen har en enorm tro på at vi skal vinne og selvtilliten i laget er skyhøy. Nå håper jeg det kommer masse folk på 16. mai, for det har vi faktisk fortjent denne gangen, sier Berisha.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jonevret: - Følelsen er utrolig deilig

 2. FOTBALL

  Viking ga Molde en nesestyver

 3. FOTBALL

  Viking banket Haugesund

 4. FOTBALL

  - Jeg har fått meg en vekker

 5. FOTBALL

  Jonevret etter nesten-flausen: - Så ut som spillerne trodde dette skulle gå av seg selv

 6. FOTBALL

  Jonevret skifter fire mann