Nok en forsvarstabbe straffet Nest-Sotra

Sotrastrilene står fortsatt med null poeng etter tapet mot Sogndal.

NEST-SOTRA — SOGNDAL 1-2

Forsvarsfeil straffet Nest-Sotra nok en gang i 1-2-tapet mot Sogndal på Ågotnes Stadion. Dermed er fasiten fire kamper og fire tap for sotrastrilene.

— Feil er en del av fotballen, men vi må prøve å unngå feil i fortsettelsen, så vil poengene komme. De scorer blant annet på at vi gir ballen fra oss altfor lett, mener Nest-trener Michael Schjønberg.

- Ikke forskjell på oss og Sogndal

Han mener det tøffe kampprogrammet og marginer er skyldig i Nest-Sotras grusomme sesongstart.

— Vi har et vanskelig oppsett, og hvis man ser på kampene så er det små marginer mot oss hele veien. I dag ser jeg ikke forskjell på oss og Sogndal som skal være i toppen av 1. divisjon, mener dansken.

Sogndal var tilbake i Hordaland etter at de slo Lysekloster 1–5 i Cupen på onsdag. Oppgjøret var også det første offisielle møtet mellom de to lagene. Eirik Bakke var på sin side godt fornøyd med saftkokernes innsats, til tross for at finspillet uteble.

— Vi kom ikke her for å spille fotball, men vi kom her for å få tre poeng. Det klarte vi. Det var en god gammeldags krigekamp for begge lag, sier Sogndal-treneren.

Ønsker ikke forsvarsendringer

Som mot Sandnes Ulf forrige helg startet Nest-Sotra forferdelig ved å slippe inn mål tidlig i kampen. Kristian Opseth hadde en enkel jobb med å sette 0–1 til gjestene etter bare 3 minutter, når et passivt Nest-forsvar roter det til for seg selv. Kaptein Max Bjørsvik mener likevel det ikke er behov for å gjøre endringer i grønntrøyenes bakre rekker.

— Vi kommuniserer godt med hverandre og det er god konkurranse om plassene. Vi blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. Det er tungt å få det målet imot oss på slutten, sier Bjørsvik.

- Vil dette gå ut over selvtilliten deres?

— Det kan jo det, men jeg håper ikke det. Vi må bare ha troen på oss selv, så vil nok poengene komme etter hvert, mener kapteinen.

Les også

Åsane er fortsatt ubeseiret

Like langt til pause

Etter Sogndals 0-1-skåring var det nok mange som fryktet reprise av kampen mot Sandnes Ulf, men Joakim Hammersland ville det annerledes.

Et langt utspill fra Øvretveit i det 28. minutt stusses videre av Steffen Lie Skålevik. I bakrommet jager – som alltid – Hammersland, som kaldt og rolig setter ballen til side for Sukke i Sogndal-buret.

Like før pause kom Mahatma Otoo alene foran keeper etter et hjørnespark. En strålende redning av Øystein Øvretveit sørger likevel for at saftkokerne ikke får en ledelse inn til pause.

Null poeng på fire forsøk

Sotrastrilene hevet seg i andre omgang, og spesielt cuphelten Simen Ness var farlig frempå med flere skudd. Dessverre var det dårlig adresse på forsøkene.

Det var i stedet Eirik Bakkes menn som gikk opp i ledelsen. 1–2 var signert midtbanekrigeren Babacar Sarr, etter at innbytter Robin Shroot finner Sarr alene på cirka tre meter.

Det resultatet sto seg ut kampen, til tross for at Nest-Sotra kastet flere spillere, inkludert Øvretveit, i angrep mot slutten. Dermed er grønntrøyene sist i OBOS-ligaen, sammen med Hønefoss som søndag møter Fredrikstad på eget gress.