Fotball

Lars Tjærnås: Farvel, Stabæk

Stabæk kunne le av tabelltipsene våre i fjor. Men det blir beintøft å unngå nedrykk i denne sesongen.

Stabæk må overprestere for å holde plassen, mener Lars Tjærnås.
  • Lars Tjærnås
    Fotballekspert

Kanskje undervurderte mange av oss den vinnerkulturen som er skapt på Nadderud da vi tippet dem nederst i fjor. Bob Bradley gjorde en strålende jobb med laget, og de hentet forsterkninger både før sesongen og underveis som løftet «de blaa». Til slutt endte laget på en imponerende niendeplass.

Les også

Stabæk-treneren hardt ut mot egen klubb

Har mistet mange

Stabæk-helten Franck Boli har forlatt klubben.

Nå har de på mange måter rykket tilbake til start. De har mistet et helt fotballag siden i fjor. Mest savnet blir Franck Boli og Fredrik Brustad. Duoen sto for 23 av totalt 44 scoringer. Mange andre bærebjelker er også borte, og det siste salget av Anders Trondsen til Sarpsborg forteller om en klubb som også er i en presset økonomisk situasjon.Likevel er det gode spillere igjen i stallen. Keeper Mande Sayouba er blant topp fem i ligaen, og vil tjene poeng i løpet av en sesong.

Les også

Sorry, Sandefjord - Tjærnås tipper dere på jumboplass

Nykomponert midtbane

Nicolai Næss og Morten M. Skjønsberg utfyller hverandre med flere egenskaper, selv om duellkraften er et spørsmål. Ville Jalasto har rutine og tøffhet på høyrebacken, mens det er flere kandidater på motsatt side.

Evgeni Kirisov er hentet for å bekle den posisjonen, og russeren har tempo og pasningskvaliteter nok til å gjøre det med hell. Både Birger Meling og Daniel Granli kan også spille i den posisjonen uten at en svekkes, sistnevnte kan brukes i mange roller.

Det kan behøves, for midtbanen er nykomponert og et usikkert kort. Kamal Issah skal være ankeret, og har kvikke nok ben til å dekke relativt store rom. Unge Giorgi Gorozia og Cole Grossman kommer trolig til å bli arbeidshestene, indreløpere med stor entusiasme som tilbakelegger mange kilometer i løpet av hver kamp.

Kan bli kontringslag

På kantene er det stor kontringsfart, først og fremst i nye Ernest Asante. Vingen fra Start kan bli en hit i et lag som i fjor kontret motstandere i senk, og scoret flere mål borte enn både Molde og Odd!

Luc Kassi på motsatt side er på sitt beste en entertainer, god én mot én og en sjanseskaper.

Problemet oppstår når de han skaper sjanser for, ikke evner å score. På sin egen hjemmeside står Stabæk oppført uten en eneste spiss. Fullt så ille er det ikke, men unge Emil Ekblom bærer et stort ansvar på sine skuldre som det eneste alternativet. Unge Cornelius Bencsik er én av mange spennende tenåringer i klubben, og den som klarest utfordrer de etablerte om spilletid i en offensiv rolle.

Mye bråk rundt treneren

Bod Bradley sammen med kaptein Morten M. Skjønsberg.

Som i fjor kommer de garantert til å hente forsterkninger de siste dagene før start, og i løpet av sesongen. Amerikanske Eugene Starikov ble testet på La Manga, en spiller Bob Bradley kjenner godt.I motsetning til i fjor er signalene rundt Bradley ikke heldige. Amerikaneren har vært tydelig i sin frustrasjon, og det er spekulasjoner på hvor lenge han blir i klubben. Det er lite heldig. Han er en garantist for at laget er godt trent og ryddig organisert.

Stabæk slåss mot myten om den «vanskelige andresesongen». Det er akkurat det – en myte. Det er imidlertid realitet at stallen er syltynn. Så tynn at det uten betydelige forsterkninger ender med nedrykk.

Tjærnås' tabelltips

1.........................

2.........................

3.........................

4.........................

5.........................

6.........................

7.........................

8.........................

9.........................

10.........................

11.........................

12.........................

13.........................

14. Mjøndalen

15. Stabæk

16. Sandefjord

Les også

  1. Rosenborg-treneren: - Vi skal gjøre det vanskelig for Molde

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball