Fotball

Sandnes Ulfs luksusproblem: - Det blir et bikkjeslagsmål

Sandnes Ulf rår over mange gode spisser, og det blir ikke lett å få plass på laget i den rollen.

Kjell Rune Sellin kom ikke på scoringslisten for Sandnes Ulf i kampen mot Bryne, men han var stadig et uromoment foran Bryne-forsvaret den omgangen han spilte.
  • Svein Hagen

SANDNES ULF-BRYNE 3–1

Sandnes Ulf testet ut flere spisser i lørdagens 3–1-seier over Bryne på Bogafjellbanen.

Før pause var det Kjell Rune Sellin og Jon Petter Stangeland som utgjorde spissduoen til Sandnes Ulf, etter pause var det nykommer Oddbjørn Skartun og Roy Miljeteig som var i de rollene. En syk Kent Håvard Eriksen var ikke tilgjengelig i treningskampen mot Bryne.

– Det er ingen tvil om at det blir et bikkjeslagsmål blant de mange spissene vi rår over hvem som skal få spille til enhver tid, innrømmer trener Bengt Sæternes.

Les også

Bengt Sæternes skriver langtidskontrakt med Sandnes Ulf

Vil være offensive

På de tre treningskampene laget har spilt så langt i vinter har nemlig laget scoret hele 12 ganger, noe som tyder på at laget slett ikke er svekket offensivt selv om den notoriske målscoreren Pontus Engblom nå er i Strømsgodset.

- Vi liker å være offensive og det er jo kjekt når spillerne finner veien til nettmaskene på den måten de gjør nå. Samtidig var vi heldige som ikke ble liggende under med mer enn det ene målet mot Bryne, de var helt klart mye mer på hugget enn våre spillere innledningsvis på denne kampen, understreker han.

Det var nemlig Mads Bøgild og Bryne som tok ledelsen i kampen, men utover omgangen kom Sandnes Ulf til et par muligheter som de omsatte i scoringer.

Først herjet Jon Petter Stangeland fullstendig med Bryne-forsvaret og dundret ballen i nettmaskene, før Vidar Nisja nådde høyest i en hodeduell og sørget for ledelse for Sandnes Ulf.

Eirik Larsson var meget god i rommet bak spissene i første omgang mot Bryne på Bogafjellbanen.

Mange trøtte kropper

- Vi var ikke våkne når kampen startet, noe som kanskje henger sammen med mange trøtte kropper hos spillerne. Og det var helt klart Bryne var mye mer klare for kamp enn det vi var, sier Sæternes.

Han var bedre fornøyd med det spillerne presterte den siste halvdelen av omgangen. Da kom også scoringene.

- Vi burde faktisk scoret en gang til like før pause, da var jo Kjell Rune Sellin alene med keeper, uten å være like dyktig som forrige helgs treningskamp, forklarer han.

Les også

Drakt-bloggen: Det skjer litt mye i denne drakten, Sandnes Ulf

Liker konkurranse om plassene

Etter pause satte Sandnes Ulf-treneren inn Oddbjørn Skartun, som kom fra Bryne tidligere denne uken. Men i løpet av den omgangen han spilte var han omtrent ikke i ballen.

- Det ble mye løping og lite ballberøring for min del, i det hele tatt var det en litt rotete andre omgang for oss, sier Skartun.
Han er fullstendig klar over at det er skikkelig kamp om spissplassene i Sandnes Ulf, men det ser han bare som noe positivt.

- Skikkelig konkurranse gjør bare bra, noe som sørger for at vi alle er hundre prosent skjerpet på hver treningsøkt, jeg gleder meg i alle fall stort til å kjempe om en plass på topp for min nye klubb, understreker han.

SANDNES ULF – BRYNE 3-1
Pause: 2-1
Bogafjellbanen, 250 tilskuere
Mål: 0-1 Mads Bøgild (14), 1-1 Jon Petter Stangeland (19), 2-1 Vidar Nisja (25), 3-1 Vegard Aasen (77).
Dommer: Mirca Kellerhals, Vaulen
Gult kort: Bojan Zajic og Remi Johansen, Sandnes Ulf, Andreas Ueland, Bryne.
Sjanser: 7-5
Hjørnespark: 6-9
Sandnes Ulf (4-3-1-2): Saku Pekka Zahlgren – Axel Kryger, Mikal Jacobsen, Mads Nielsen, Kenneth Sola – Remi Johansen, Bojan Zajic, Vidar Nisja – Eirik Larsson – Kjell Rune Sellin, Jon Petter Stangeland.
Benyttede innbyttere: Oddbjørn Skartun, Daniel Jakobsen, Nikolai Geertsen, Roy Miljeteig, Vegard Aasen.
Bryne (3-5-2): Kris Devaux – Rogvi Baldvinsson, Krister Wemberg, Paul Addo – Vegar Landro, Patrick Byskata, Mads Bøgild, Adrian Berntsen, Robert Undheim – Aram Khalili, Simen Næss.
Benyttede innbyttere: Raivo Varazinskis, Sander Ystanes, Geir Dahle Høyland, Andreas Jakobsen, Einar T. Lye, Andreas Ueland.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Bryne