Fotball

Moore: - Jeg har mye mer på lager

Kieffer Moore var brukbart fornøyd med debuten fra start, men lover at han skal bli enda bedre.

Vikings Kieffer Moore i duell med Vieux Sané og Brede Moe under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Bodø/Glimt på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • Fredrik Fornes

VIKING — BODØ/GLIMT 2-1

VIKING STADION (Aftenbladet): - Dette var gøy. Vi havnet under, men gravde dypt og klarte snu det. Det var en tøff kamp, men jeg koste meg.

Slik oppsummerer Kieffer Moore sin Viking-debut fra start. Da Kjell Jonevret valgte å hvile Suleiman Abdullahi etter cupseieren over Molde, var det duket for Moore fra start i Viking-drakt for første gang.

Han spilte hele kampen da Viking snudde 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Selv om han ikke klarte markere seg nevneverdig, var engelskmannen brukbart fornøyd med debuten foran hjemmefansen.

Les også

Se Vidar Nisja sikre tre poeng for Viking

— Jeg har ikke hatt noen pre-season, og har bare 2-3 uker med trening i kroppen. Dessuten har jeg ikke spilt kamp på en stund, så tatt det i betraktning føler jeg jeg gjorde det bra. Det var egentlig bare uflaks at jeg ikke scoret mål, mener han.

Moore innrømmer at han hadde litt nerver fordi han gjerne ville vise hva han står for. Derfor syntes han det var godt å få første kamp unnagjort.

— Det er deilig å få debuten unnagjort. Det løfter en del press av skuldrene mine. Nå vil jeg bare bli bedre, lover han.

Trener Kjell Jonevret innrømmer at Viking ikke helt lyktes med måten de brukte Moore på mot Glimt. Likevel angrer han ikke på at han valgte å hvile Suleiman Abdullahi.

— Vi skal ikke glemme at Abdullahi er 18 år, og en stor og kraftig spiller. Vi har sett på testene hans at han er litt sliten nå. Derfor ga vi ham litt fri, jeg ønsker nemlig å ha ham med hele høsten. Dessuten ville jeg se hva Moore kunne utrette. Vi traff ikke like godt med måten vi ville bruke ham på, og må jobbe videre med det. Men nå vant vi, og Abdullahi fikk hvile – altså maks utbytte, sier Viking-treneren.

Les også

  1. - Det kan ikke bli bedre

  2. Se høydepunktene fra Moldes poengdeling mot Sarpsborg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Bodø/Glimt