Fotball

Levanger scoret fire og sjokkerte topplaget

Vant 4-0 over Hødd i Ulsteinvik.

svp://101224?view=bt
  • Eirik Grønning

HØDD — LEVANGER 0-4

Få, om noen, hadde nok sett for seg voldsomme sifre til fordel 1.divisjons svakeste bortelag da hjemmesterke og opprykksjagende Hødd, tok i mot nedrykkstruede nord-trøndere på Høddvoll.

Men anført av steinkjerbyggen Bendik Bye, fikk Levanger Hødd-forsvaret til å se ut som tamme statister da bortelaget bombarderte bakrommet. Levanger ga seg ikke før fire baller lå i nettet, etter at Byes dobbel ble fulgt opp av Kaj Leo Bartalsstovu og Ørjan Hopen.

NORD-TRØNDERNE SLO TIL: Kaj Leo i Bartalsstovu har scoret for Levanger mot Hødd. Foto: Marius Simensen/Digitalsport

Tre touch – 0-1

Hødd startet kampen i førersetet, uten å skape det helt store mot et kompakt Levanger-lag. Som på sin side slet med å få til mange trekk før de mistet ballen. Men hva er vel da oppskriften, om den korteste veien til motstanderens mål?

STOR DAG PÅ SUNNMØRE: Levanger-kaptein Tom Erik Nordberg kan feire mot Hødd. Foto: Marius Simensen/Digitalsport

For på som tatt ut av læreboka til et ekte engelsk 1.-divisjonsmål, trengte Levanger kun tre touch fra egen 16-meter før 1-0 lå i nettet på den andre siden. Per Verner Rønnings lange ball fant hodet til Benjamin Stokke – som på sin side stusset ballen i bakrom.Der lurte Bendik Bye og på en touch flikket han ballen over en utrusende Aslak Falch i Hødd-buret. Dermed tok divisjonens dårligste bortelag før denne runden, ledelsen etter 15 minutter.

Nær Bye-dobbel

Riktignok viste Levanger noe av potensialet da de slo serieleder Sogndal borte i mai, Levangers eneste borteseier – og Sogndals eneste hjemmetap. Og Levanger fortsatte å vise tilsvarende takter på Høddvoll i minuttene etter ledermålet.

For rett etter Andreas Peterssons skremmeskudd fra 25 meter, fikk Bye nok en stor sjanse. Levanger-spissen møtte ballen på første stolpe og forsøkte å stusse ballen mot lengste hjørnet – men ballen snittet stolpen.

Forsvarsmuren sto støtt – nesten hele veien

Men så tok Hødd over igjen, da også med målsjanser som en av ingrediensene. Men Ola Rygg viste seg, som ved stort sett alle anledninger, som en mann Levanger kunne stole på. Keeperens klasseredning på Jesper Tørnqvists knallharde heading fra seks meter, reddet Levanger fra det som så ut som en sikker baklengs og utligning.

Dermed ledet Levanger 1-0 til pause.

Sjokkåpning

En ledelse som ble doblet kun halvannet minutt ut i 2. omgang, nok en gang etter et angrep basert på få trekk. Ørjan Hopen brøt et Hødd-oppspill på midtbanen, slik at ballen spratt til Simen Sandmæl. Han fant Bendik Bye i bakrom, som selv brukte et touch før han bredsidet ballen i stolpen. Returen gikk ut til en umarkert Kaj Leo Bartalsstovu – som relativt enkelt satte ballen i det åpne målet.

NEDE FOR TELLING: Hødds Jonas Ingebrigtsen mot Levanger. Foto: Marius Simensen/Digitalsport

Kvarteret ut i omgangen kom den tredje da Ørjan Hopen fikk to forsøk på indirekte frispark på femmeteren. Det første gikk i Hødd-blokka, som ble dømt for å ha rushet ut for tidlig. På forsøk nummer to ble ballen lirket bakover i banen – nok til at Hopen fikk nok plass til å hamre inn 3-0. ## Færøysk magi

Dermed hadde Levanger fullstendig kontroll på et tannløst Hødd-lag, som fikk enda en i sekken da en alltid angrepsvillig Bendik Bye løp seg fri fra Christoffer Aasbak – og fikk en enkel jobb med å toppe Kaj Leo Bartalsstovus dribleraid i scoring etter innlegg.

På slutten var Levanger nærmere et femte enn Hødd var redusering i det som ble en sjokkerende kamp for de fleste av de 2002 oppmøtte på Høddvoll.

Les også

  1. Bohinen raste etter kontroversiell avgjørelse: - Det her stinker

  2. Rosenborg vant toppkampen etter VIF-utvisning

  3. Konradsen presentert som RBK-spiller før VIF-kampen

svp://101224?view=bt

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. Levanger FK