Fotball

Tre nye poeng til United: Januzaj scoret sitt første mål på 19 timer

Seks poeng av seks mulige for Manchester United i sesongåpningen.

Adnan Januzaj satt inn 1-0 for Manchester United etter 28 minutter. Det holdt til tre nye poeng for United.
  • NTB

ASTON VILLA — MANCHESTER UNITED 0-1 (0-1):

De siste ukene har det blitt spekulert i om Adnan Januzaj muligens skulle lånes ut til en annen Premier League-klubb denne sesongen. Borte mot Aston Villa fikk 20-åringen sjansen av manager Louis van Gaal til å vise seg plassen i United-stallen verdig.

For første gang siden februar startet han for United. Han takket for tilliten og ble matchvinner.

— Jeg er glad for at jeg fikk sjansen. Jeg er ikke i topp kampform, men jeg håper jeg får spille mer fremover, sier Adnan Januzaj i det TV-sendte intervjuet etter kampen.

Første siden april 2014

Scoringen kom etter et nydelig framspill av Juan Mata etter 28 minutter. Januzaj mottok ballen på hjørnet av femmeteren, og fintet vekk Micah Ricards. Via en Villa-forsvarer satte Januzaj ballen så i lengste hjørnet.

Scoringen var Januzajs første Premier League-mål siden april 2014 - hele 19 timer hadde Januzaj spilt i Premier League uten å score.

Memphis Depay fikk andre omgangs største sjanse, og burde doblet ledelsen. Igjen var Mata i hovmesterrollen. En nydelig vektet pasning spilte Depay gjennom, men alene med keeper satte han ballen utenfor.

Dermed har Louis van Gaal og Manchester United fått en perfekt sesongstart med seks poeng av seks mulige etter to kamper.

— Vi spilte mye bedre enn forrige uke, og gjennomførte en god bortekamp. Vi scoret et fint mål etter en god pasning fra Mata og en god prestasjon av Adnan Januzaj, sier Louis van Gaal.

Les også

«Vi ser tegn til et stadig klarere van Gaal-stempel»

Van Gaal: — Mistet for mye ball

Aston Villa startet andre omgang best. Etter 60 minutter satte van Gaal inn både Bastian Schweinsteiger og Ander Herrera.

— Vi hadde bra kontroll etter vi byttet, og kunne scoret flere mål. Jeg syns Memphis Depay burde scoret, men vi hadde også muligheter til å score på flere sjanser.

Etter kampen fikk van Gaal kritiske spørsmål fordi United ikke skapte så mange sjanser - verken mot Tottenham eller Aston Villa fredag kveld.

— Vi skaper flere sjanser enn motstanderne, så da er jeg fornøyd, og det er bra at vi bare slapp til en sjanse. Men Memphis Depay og Adnan Januzaj mistet mye ballen, og det gjorde at vi ikke skapte så mye som vi kunne ha gjort, sa van Gaal.

Selv om spillet ikke har varmet, har United vært mer solide defensivt i årets to første kamper sammenlignet med fjorårets start.

Dette er bare andre gangen på de ni siste årene at United står med full pott etter to runder.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Aston Villa FC
  4. Manchester United