Fotball

Hårsveisen, Twitter og sigaretter - dette skal være Balotellis nye «militærregler»

Må følge beinhardt regelverk etter Liverpool-exiten, skriver storavis.

Det er ofte kaos rundt Mario Balotelli, og det var intet unntak da han tirsdag ble presentert som Milan-spiller.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Blant tirsdagens store overgangsnyheter var Mario Balotellis Liverpool-exit.

Adriano Galliani (til høyre) kjenner Mario Balotelli - på godt og vondt. Her poserer de sammen i sammenheng med at angrepsstjernen signerte for AC Milan i januar 2013.

Den italienske stjernen er klar for et låneopphold i AC Milan. Balotelli floppet fullstendig på Merseyside, og er kjent for sine rampestreker utenfor banen.

Det har Milan merket seg, noe som selvfølgelig bare skulle mangle, i og med at Balotelli tilbragte halvannen sesong i klubben mellom 2013 og 2014. Klubbens visepresident Adriano Galliani har tatt grep, skriver den velinformerte storavisenLa Gazzetta Dello Sport.

Slik er regelverket

Den profilerte fotballtoppen skal nemlig ha latt seg inspirere av militærkodekser, og innført en rekke knallharde regler som Balotelli må forholde seg til.

Dersom Balotelli ikke forholder seg til regelverket, vil han få sviende bøter. Reglene skal være delt inn i tre «kapitler», som går på sosiale medier, klesstil og helse.

Slik er regelverket som ble presentert for Balotteli, ifølge den italienske storavisen:

AC Milan blander seg til og med inn i Mario Balotellis hårsveis, ifølge Gazzetta. Her poserer spissen med en hanekam i sammenheng med Liverpools kamp mot Crystal Palace i mai 2015.

SOSIALE MEDIER: «Du skal ikke skade klubbens rykte. Vær forsiktig med det du legger ut på Instagram og Facebook. Det er absolutt forbudt å spre nyheter om klubben». I april kalte en britisk ekspert Balotelli for «patetisk». Sjekk Instagram-svaret hans her.

UTSEENDE: «Ro ned med de ekstravagante hårfrisyrene og ha på deg klær som ivaretar tradisjonene AC Milan har hatt i årevis».

HELSE: «Du skal ikke røyke, du skal holde deg på under en viss alkoholprosent og du skal ikke oppholde deg på utsteder eller nattklubber. I tillegg skal du møte opp på treningsfeltet etter avtalt tid».

Dartpiler og fyrverkeri

Det er viktig å understreke at AC Milan ikke har bekreftet dette regelverket. Likevel er det nærliggende å tro at Balotelli har måttet akseptere visse regler før han skrev under.

Tidligere har det nemlig blitt fortalt mange røverhistorier om Balotelli, som blant annet inneholder å krasje en sportsbil, kaste dartpiler på ungdomsspillere og smelle opp et fyrverkeri inne i sitt eget bad. Balotelli har avvist noen av sakene, og bekreftet andre.

I sammenheng med Brasil-VM skrev vi om hva som gjør Mario Balotelli så spesiell. Les den her: Hvorfor alltid Balotelli?

I løpet av sesongen i Liverpool var det ikke så veldig mye utenomsportslig oppstyr rundt Balotelli. Det er uvisst om det skjedde mye bak kulissene, men italieneren presterte hvert fall ikke på banen.

Det ble med én scoring på 16 ligakamper for den engelske storklubben.

Liverpool-legende, nå Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher var blant dem som gikk hardt ut mot bomkjøpet. Les mer om det her: — Han må ha lurt dem

Les også

  1. Ekspert forundret over Balotelli-overgang: - Han må ha lurt dem

  2. Her er Balotellis håndskrevne hyllest av Gerrard

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Mario Balotelli