Tre Bryne-poeng i serieåpningen

Med defensiv sikkerhet som første bud totalkontrollerte Bryne serieåpningen mot Nest-Sotra og vant meget fortjent 2-1.

svp://11699?view=sa
  • Egil Ø. Nærland
    Egil Ø. Nærland
VANT I PREMIEREN: Jubel for Bryne mot Nest-Sotra.

Klok av skade, det vil si et lite hav av baklengsmål de tre siste sesongene, har trener Gaute Larsen terpet forsvarsarbeid tre måneder i strekk. Det har gitt fem enkle mål imot i treningsoppgjørenene, og det ga resultat fra første stund i kampen om seriepoeng.Allerede etter fem minutter slo Bryne an tonen da Robert Undheim kom alene med keeper Øystein Øvretveit. Undheim skjøt utenfor Øvretveits rekkevidde, men også utenfor mål.

Senere var det bare en reaksjonssterk Nest Sotra-keeper som holdt strilene inne i kampen.

At det til slutt ble 1-0 til Bryne ved en noe passiv Øvretveit, tar ikke bort helhetsinntrykket av gjestenes keeper.

Bryne produserte den ene sjansen etter den andre, særlig i andre omgang, og da Viljar Helland Vevatne satte inn 2-0 med en meget klok manøver en liten halvtime før slutt, var kampen i virkeligheten avgjort.

Helt mot slutten slapp Nest Sotra til med et par sjanser, men reduseringen ved Jørgen Hammersland i kampens nest siste minutt, skapte aldri panikk hos hjemmelaget som dro adskillig nytte av nykommer Bjørnar Holmviks store rutine.

Alt i alt var han Brynes og banens beste spiller. En taklingssterk og meget klok Viljar Helland Vevatne fulgte hakk i hæl, og et samlet Bryne-lag kan være vel bekjent av innsatsen.

Tre poeng i serieåpningen gir jærlaget en langt bedre inngang til sesongen enn fjorårets 1-3 tap i Mjøndalen i tilsvarende kamp. For Holmvik med masse erfaring fra eliteserien med Stabæk, Brann og Sandnes Ulf, var det viktigst å vinne for å skape ro i troppen.

— Nå kan vi dra til Hønefoss uten tanker om at vi «må» vinne. Enkelte tenker for slik etter et tap, og vi vet at Hønefoss blir en tøff utfordring, kanskje særlig etter at de tapte stort for Follo i dag, sier Holmvik.

Han regner med at Hønefoss fikk et lite sjokk da laget kom til Ski stadion og en tung gressbane. Hjemme i Hønefoss er det kunstrgress.

— Nå skal vi gjøre motsatt av dem, trene på gress og gå over til kunstgress. Forhåpentligvis får vi en opplevelse av at det går mye enklere.

Venstrekant Holmvik er rutinert nok til å holde beina trygt plantet på bakken etter serieåpningen.

— Vi har vunnet den første av 30 kamper, minner han om.

Trener Gaute Larsen tenker det samme.

— Vi spilte trygt, visste vi ville score og vant meget fortjent. Dessuten gjør det utrolig bra å starte med tre poeng, men vi altså bare så vidt i gang med sesongen, smiler Bryne-treneren som gjerne trekker frem flere på laget, de rutinerte som Holmvik, Vegar Landro, Oddbjørn Skartveit og en mindre rutinert med desto mer taklingssterk Henrik Breimyr da seieren skulle ros i land.

— Dessuten lar jeg meg imponere av Viljar (Helland Vevatne). Scoringen er en studie verdt, har mål i kroppen, og han er på hele tiden, skryter Bryne-treneren.

svp://11699?view=sa