Fotball

Berg Hestad vil ha Eikrem hjem til Molde

Daniel Berg Hestad er ikke i tvil: Magnus Eikrem ville vært en klar forsterkning for årets Molde-lag.

MOLDE-GUTTER: Daniel Berg Hestad spilte sammen med Magnus Wolff Eikrem i to og et halvt år i Molde-drakta. Nå håper han den klubbløse 24-åringen vender hjem igjen.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: Eikrem er klubbløs etter at han ble fristilt fra kontrakten med Cardiff før jul. Hele denne uka har han trent med gamle lagkamerater i Akerhallen.

– Det er alltid aktuelt for meg å komme hjem, men jeg vet ikke om det skjer nå. Jeg utelukker ikke at det skjer, og ser på Molde som et alternativ. Det er andre klubber i bildet, og inntil videre er jeg bare med og trener, sier Eikrem til Romsdals Budstikke.

— Hjertelig velkommen

Daniel Berg Hestad spilte sammen med Eikrem i MFK fra 2011 og fram til han signerte for Heerenveen sommeren 2013. – Jeg vet ikke hvor aktuelt det er nå, men Magnus er en spiller vi fortsatt ville hatt god bruk for. Han vil passe inn uansett hvilket system vi har og hva slags fotball vi spiller, sier kapteinen.

– Hva ville det betydd for MFK om Eikrem vendte hjem?

– Magnus er Molde-gutt og han er alltid hjertelig velkommen i Molde Fotballklubb. Det er ingen tvil i mitt hode, i hvert fall. Han er en av de beste spillerne fra byen gjennom tidene. Vi har hatt litt for få lokale navn i troppen de siste sesongene, så det ville også betydd noe ekstra på den måten, mener Berg Hestad.

Ønsket i Malmö

Tor Ole Skullerud ønsker ikke å kommentere om Eikrem kan bli aktuell for Molde kommende sesong.

– Det er vanskelig å svare på nå. Vi snakker jo med Magnus siden han er her, men jeg kan ikke si om han kan bli Molde-spiller i år. Inntil videre er han med oss fordi han har bedt om å få være med og trene. Det er situasjonen, sier Molde-treneren.

Eikrem har lenge vært ønsket av Åge Hareides Malmö. Han skal også være i dialog med klubber i Tyskland. Etter det Romsdals Budstikke forstår er det ikke aktuelt å signere for greske PAOK som viste interesse for 24-åringen før jul.

Full trening i juleferien

Daniel Berg Hestad innser at han uansett får stor konkurranse på midtbanen også denne sesongen. Ikke minst etter at Thomas Kind Bendiksen ble MFK-spiller.

– Jeg synes han har vært god i flere år. Han var også bra da Tromsø rykket ned i 2013. Det er mange om beinet, så det blir interessant å se hvem som får spille mest framover. Resultatet er at vi har mange gode og sultne spillere på trening.

– Du har trent hardt utenfor sesong de siste årene, for å kompensere for alderen. Har du gjort det samme i juleferien?

– Ja. Jeg har stort sett trent fem dager i uka og tatt det rolig i helgene. Det var mye mengdetrening og løping på tredemølle i desember. Fra romjula har det vært mer fotball og vendinger, slik at kroppen skulle være forberedt da vi begynte på kunstgresset i Akerhallen. Det har funket fint, jeg er i bra form, sier han.

Nei til sluttspill

39-åringen mener MFK har alle forutsetninger for å følge opp jubelsesongen i 2014. – Vi har stor selvtillit og holder trøkket oppe på hver trening. Samtidig må vi være ydmyke og ikke bli overmodige. Det er ikke en selvfølge at vi skal dominere de neste sesongene, men vi skal være i toppen og har gode nok spillere til å vinne igjen.

– Hvor står du i diskusjonen rundt de nye endringene i eliteserien som nylig ble forkastet?

– Jeg er mot at vi skal avgjøre seriemesterskapet med sluttspill. Jeg mener seriemesteren skal være det laget som har tatt flest poeng sammenlagt gjennom hele sesongen. Jeg støtter ikke et system der en klubb kan bli nummer fire i grunnspillet og så vå vinne hele greia. Men jeg er åpen for å vurdere 14 lag i Tippeligaen opp mot 16 som i dag.

– Det ble foreslått å spille cupfinalen i mai. Hva synes du om den ideen?

– Vi kan ikke spille cupfinale om sommeren. Det blir for dumt. Den kampen skal selvfølgelig spilles etter sesongslutt.

Les også

 1. Berget ferdig i Cardiff

 2. Svensk U21-landslagskeeper trener med Molde

 3. Nyland: - Jeg er for gammel til å reise rundt på omvisning

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Magnus Wolff Eikrem
 3. Daniel Berg Hestad
 4. Molde FK