Fotball

Norges 8-1-seier kan være for liten

Det kontroversielle straffesparket mot England kan avgjøre senere i kveld. Se video!

Det norske J19-landslaget i fotball slo oppskriftsmessig Nord-Irland 8-1 i EM-kvalifiseringen torsdag, men plassen i sommerens sluttspill i Israel kan likevel ryke.

Parallelt med at Norge vant sin siste kamp i gruppespillet, vant England 3-1 over Sveits. Det betyr at engelskmennene i øyeblikket leder gruppen på bedre målforskjell enn Norge. Ett mål skiller de to lagene.

De norske jentene innledet EM-kvalifiseringen med å slå England 1-2, men etter kampen ble det lagt inn protest. England scoret på straffespark på overtid, men dommeren annullerte målet og ga frispark til Norge fordi en engelsk spiller beveget seg inn i 16-meteren før straffesparket var tatt. Etter regelverket skulle dommeren ha gitt England muligheten til å ta straffesparket på nytt.

Du kan se hendelsen fra lørdag i videoen øverst i saken! (videoen publisert med tillatelse fra det engelske fotballforbundet)

Starter 22.45

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tok onsdag protesten til følge og besluttet at kampen skal spilles på «ny». Det skjer ved at England får sjansen fra straffemerket og at det spilles ut minuttene som var lagt til.

Klokken 22.45 torsdag kveld blåses de siste minuttene av kampen i gang. Den seansen innledes altså med et engelsk straffespark.

Dersom England utligner til 2-2 og det blir sluttresultatet, vil Norge bli nummer to i sin kvalifiseringsgruppe. I så fall er ikke laget sikret plass i EM-sluttspillet i Israel i juli.

Kun gruppevinnerne går direkte dit – i tillegg til det beste toerlaget. Norge skal ha en god mulighet til å kapre den sistnevnte plassen.

Les også

Her er straffesparket som gjør at Norge må spille to kamper i kveld

Enkel seier

De norske jentene hadde som ventet små problemer med å slå Nord-Irland. Et nordirsk selvmål startet målfesten etter åtte minutter og ved pause sto det 4-1 i norsk favør. Nora Eide Lie, Marita Lund, Vilde Fjelldal og innbytter Pernille Velta scoret hver sin gang etter pause.

– Vi gjennomførte en veldig god kamp i dag. Det har vært en del styr de to siste dagene og jeg er veldig imponert over hvordan jentene har taklet situasjonen. I dag var de fokuserte hele kampen, scoret åtte mål og skapte mange sjanser, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

8-1 kan imidlertid vise seg å ha vært et par mål for lite til å ta seieren i EM-kvalifiseringsgruppen.

– Uansett hvordan det går, er jeg stolt av den prestasjonen som har blir gjort den siste uka og av den innsatsen jentene har lagt ned, sier Lexerød. (©NTB)

 1. Les også

  Utrolig dommertabbe gjør at Norge og England må starte omkamp med straffespark

 2. Les også

  Pellerud: - Ingen grunn til å være stolte

 3. Les også

  Defensivt rot ødela for Norge mot Nederland

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her er straffesparket som gjør at Norge må spille to kamper i kveld

 2. FOTBALL

  Utrolig dommertabbe gjør at Norge og England må starte omkamp med straffespark

 3. FOTBALL

  Se England ta straffe mot Norge fem dager etter at kampen startet

 4. FOTBALL

  Enkel EM-trekning for Norges fotballkvinner

 5. FOTBALL

  Norge-talentene klare for EM: – Helt sykt fantastisk

 6. FOTBALL

  Dette blir Norges motstandere i VM-kvalifiseringen: - En utfordrende gruppe