Fotball

Bare Mourinho kan true de tre store i Europa

BLOGG: Lars Tjærnås ser tydelige tendenser etter Champions League-runden.

ta010885.jpg
  • Lars Tjærnås
    Fotballekspert

Den enkleste konklusjonen etter å ha sett denne runden i Champions League: De antatt beste på papiret er best også i praksis.

Bayern München kom til Roma og et lag som har imponert alle denne høsten. De dro hjem med eventyrlige sifre i kofferten. Å slå Roma 7-1 er et sjokk, og et bevis på at den mettheten mange av oss spekulerte på etter sommerens VM er en illusjon.Bayern er tett på å være et komplett fotballag. Prøv å fighte dem ut fysisk, og du blir duellert i senk. Ta dem på ren løpskraft, og de løper raskere og lengre enn deg. Spill dem ut på ferdighet, og du opplever en hel tropp med et register av teknikk og kloke taktiske valg med annen farge på draktene.

Les også

Liverpool-manageren rasende på Balotelli over draktbytte

Visjonær Guardiola

Pep Guardiola er en særdeles visjonær trener. Han tok med seg sine ideer og filosofi til et lag som egentlig ikke kunne bli mye bedre. Han har tilført det han mener er viktigst, og latt resten hvile. Bayern er fortsatt Bayern fra før Guardiola når de må være det. Kampen i Roma kunne utmerket godt blitt spilt fra tiden med Jupp Heynkes som sjef. Du kan være visjonær, men samtidig være pragmatisk.

Den eneste sjansen du har mot Bayern i øyeblikket er trolig å score først. Havner du under, må du etter hvert ta sjanser i spillet og blottlegge deg. Da er du i trøbbel. Grundig trøbbel.

Det var mye av det samme Liverpool opplevde mot Real Madrid. De satt garantert i pausen og spurte både seg selv og hverandre hvordan en relativt jevnspilt omgang i flere deler av spillet kunne stå 0-3 da de tittet opp på tavla. Svaret er tosidig. Du MÅ score først, eller i hvert fall være ydmyk nok til å la motstanderen være tvunget til å styre kampen, selv hjemme i din egen stue.

Les også

Se Ronaldo og Benzema herje med Liverpool

Svakt Liverpool-forsvar

Dette er laget som kontret Bayern i fillebiter i vår. Da kan de kontre alle andre i senk også, særlig et lag som har såpass store svakheter bak i banen som Liverpool har i øyeblikket.

De røde har et stopperpar som ikke makter å flytte seg samstemt. Det er påfallende ofte en avstand mellom dem du sjelden eller aldri ser mellom velfungerende par. I tillegg sliter Glen Johnson både med posisjonsspill og én mot én, mens keeper Simon Mignolet oser av alt annet enn trygghet når han skal ut fra streken.

Real Madrid, vel å merke når de får med Gareth Bale, og Sergio Ramos, er også tett på et komplett lag. Likevel sitter jeg med følelsen av at de litt enklere enn Bayern kan få dager der dagsformen og humøret til Cristiano Ronaldo kan skape trøbbel. Det er ikke helt tilfeldig at de allerede har tapt to kamper i La Liga.

Barcelona er ikke et komplett lag. Til det er det bakre leddet, særlig stopperparet, et spørsmålstegn , og de er fortsatt for sårbare på defensive dødballer og innlegg. Det føles underlig å skrive dette om et lag som har til gode å slippe inn mål i hjemlig liga, men Champions League har vist at det er et poeng.

Bare Chelsea

Til gjengjeld har de et offensivt arsenal som fortsatt er bedre enn alle andres, og enkeltspillere som kan avgjøre alle kamper. Og, de blir heller ikke svakere med Luis Suárez tilbake, og sannsynligvis en klarere fordeling mellom de tre på topp, der Messi blir enda mer tilrettelegger og Neymar flyttes et like hakk lenger inn sentralt slik at det nærmer seg en diamant på midten med to spisser, men veldig fleksibelt og «flytende».

Noen som kan true disse tre slik det ser ut nå? Ja. Chelsea. De har rutinen, bredden i troppen, matchvinnerne i begge ender. Og så har de Mourinho.

Noen ander som har sjanse? Beklager, jeg greier ikke se noen. Til det er de beste for gode. Men, dette er et tips fra en mann som på forhånd trodde det kom til å bli en jevn kamp mellom Roma og Bayern.

Les også

  1. Ronaldo fikk stående ovasjoner på Anfield

  2. Arsenal-seier på Wengers bursdag

  3. Malmö raknet og slapp inn fem etter pause

Les mer om

  1. Champions League