Doddo om Branns skadefrie tropp: «Her er det lite luksus, men mange problemer»

Det er nesten så man kan tro at Lars Arne Nilsen har et luksusproblem. Men det har han ikke, skriver Brann-blogger Doddo.

Det er nesten så man kan tro at Lars Arne Nilsen har et luksusproblem. Men det har han ikke. Hvis han hadde hatt et luksusproblem, hadde han hatt muligheten til å velge mellom to eller flere kvalitetsspisser. Det kan ikke Lars Arne Nilsen, det han kan velge mellom er høyst ordinære angrepsspillere. Her er det lite luksus, men mange problemer, skriver Doddo. Her sammen med Erik Huseklepp etter 2-2-kampen mot Strømsgodset.
  • Doddo
    Doddo
Eduardo «Doddo» Andersen, BTs Brann-blogger.

Når Brann nøter Bodø/Glimt klokken 15.30 på søndag kan Lars Arne Nilsen velge og vrake i spisser – egentlig mest det siste. Det er nemlig mange som kjemper om den ene spissplassen som er tilgjengelig. Kampen står først og fremst mellom Jakob Orlov, Mads Hvilsom, Steffen Lie Skålevik og Azar Karadas. I tillegg vet vi at både Daniel Braaten og Erik Huseklepp kan bekle den rollen – i yngre dager gjorde de det med bravur.Det er nesten så man kan tro at Lars Arne Nilsen har et luksusproblem. Men det har han ikke. Hvis han hadde hatt et luksusproblem, hadde han hatt muligheten til å velge mellom to eller flere kvalitetsspisser. Det kan ikke Lars Arne Nilsen, det han kan velge mellom er høyst ordinære angrepsspillere. Her er det lite luksus, men mange problemer.

Les også

Brann-ledelsen: - Treningsforholdene våre er på breddenivå

Et av de mindre problemene er at spillerne som vrakes blir sur og gjerne går rundt og murrer i gangene på Kniksens Plass 1. Selvtilliten er blant spillerne ofte høyere enn selvinnsikten. Et større problem er det at få av de nevnte spillerne, om noen av dem, leverer mål på bestilling.

Det er spisser som alle har sine fortrinn og kvaliteter, men ingen av dem skiller seg i nevneverdig grad ut. De holder omtrent det samme nivået. For Nilsen handler det om å ta ut den spissen som passer best inn i 4-3-3-formasjonen, det vil si en spiss som vinner duellerer og som løper mer enn fanden sjølv.

Hvis du spør meg, bør han i tillegg kunne score, og at akkurat det er ikke denne litt visne buketten av angrepsspiller kjent for å gjøre om dagen.

Les også

Denne gjengen bør helst ikke hoste

Jeg har ikke glemt at Azar Karadas kom innpå og avgjorde kampen mot Aalesund. Det var et øyeblikk av magi. Men vi vet alle at Azar Karadas ikke er en notorisk goalgetter. Vi vet også at han ikke er så bevegelig og rask som han var i sine glansdager.

Bevegelig er derimot Steffen Lie Skålevik. Han kunne fungert utmerket som reklame for Duracell batterier. Dessverre omsettes sjelden løpingen hans i tellende mynt. Han åpner opp rom for de andre på laget, og han kommer til sjanser, men nettsus blir det sjelden. Mål er noe han huskes for da han løp rundt i Nest-Sotras kamuflasjegrønne drakt.

Så var det Mads Hvilsom, da. Mannen som scoret 16 mål for Hobro i den danske Superligaen i 2014-15. Han har vært Nilsens fortrukne valg. Den sympatiske dansken har imidlertid ikke vært avgjørende for Brann. Ikke et eneste mål har det blitt på han, verken i seriekampene eller i treningskampene. Samtidig skal vi huske at Hvilsom har gjort en formidabel jobb defensivt. Men det er nå en gang mål en spiss skal bli kjent for. Hvis han får fornyet tillit, kan det minne om et prestisjeprosjekt.

Les også

Frykter at flere velger sosiale medier fremfor tribunen

I hvert fall når vi vet at Jakob Orlov er tilgjengelig. Den svenske elektrikeren har en litt uortodoks spillestill, og når han scorer ser det ofte litt tilfeldig ut, men statistikken han har som goalgetter i Brann-trøyen er brukbar, til tider har den vært god. Ni mål ble det på han i 2014, sesongen da lite eller ingenting fungerte for Brann. Det er godkjent.

Hvem skal Lars Arne Nilsen velge? Jeg går for Jakob Orlov. Han kommer til sjansene, og ofte scorer han, sist da han kom innpå mot Strømsgodset.

Hvem velger du?

----------------------------

Doddo er nådeløs i ny podkast: Deyver Vega må inn på laget! Hør podkasten i iTunes her. Eller klikk på play-knappen i vinduet under:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk