Hareide: - Hvis du ikke har fått sparken, har du ikke vært fotballtrener

Åge Hareide mener Ole Gunnar Solskjærs avgang i Cardiff virker unødvendig.

- Det var en manager i England som sa til meg at «hvis du ikke har fått sparken, har du ikke vært fotballtrener». Derfor tror jeg ikke dette betyr så mye for den videre karrieren til Ole Gunnar, sier Åge Hareide.
  • Trond Hustad

MOLDE: Åge Hareide har opplevd både oppturer og nedturer som fotballtrener. Han er vunnet mesterskap i både Norge, Sverige og Danmark.

Nå er Malmö-sjefen i Champions League for første gang. Men han har også blitt løst fra kontrakten både i Molde, Brøndby og Viking før tida.

— Det var en manager i England som sa til meg at «hvis du ikke har fått sparken, har du ikke vært fotballtrener». Derfor tror jeg ikke dette betyr så mye for den videre karrieren til Ole Gunnar. Det er ingen grunn til at dette skal få konsekvenser for hans renommé. Det er mange i fotballverden som kjenner Ole Gunnar og hans personlighet. Han er dyktig og pålitelig på alle måter. Karrieren går videre hvis han selv ønsker det, sier Hareide til Rbnett.

- Klassisk

- Hvordan reagerer du på at Solskjær må gå?

— Dette er klassisk, og det virker unødvendig fra utsida. Forholdene i klubben beskrives som kaotiske, og i England finnes ikke den forutsigbarheten vi kjenner fra Skandinavia. Hvis du hele tida må løse uforutsette og utenomsportslige ting, blir jobben ganske annerledes enn du hadde tenkt deg. Og de blir det vanskelig å holde på med fotball.

- Er du overrasket over at Solskjær går av så tidlig i sesongen?

— Ja, absolutt. Dette er en god spiller som har hatt en veldig fin inngang på trenerkarrieren, både i Manchester United og i Molde. Når du ansetter en slik manager, må det være for at samarbeidet skal vare en stund. Det vitner om at kontinuitet er uinteressant, og at det ikke finnes tålmodighet i klubben, sier Åge Hareide.