Fotball

Forren: − Tør ikke tenke på hvor deilig det hadde vært

Vegard Forren og Norge nær EM-sluttspill etter seieren mot Malta.

taa32b8a.jpg
  • Lars Anders Vestad

27 120 tilskuere på Ullevaal stadion fikk se Vegard Forren og Norge kontrollere inn til 2-0-seier mot gruppejumbo Malta lørdag kveld. Alexander Tettey og Alexander Søderlund sto for målene, og nå er Norge nærmere et sluttspill enn de har vært på lang, lang tid.

Dersom Kroatia avgir poeng i kveldens kamp mot Bulgaria, er Norge allerede klare for neste års EM-sluttspill i Frankrike. Hvis ikke må de levere varene i tirsdagens bortekamp mot Italia. Uansett scenario har Norge skjebnen i sine egne hender.

− Det er nervepirrende. Spennende. Det er lenge siden Norge har vært i den situasjonen her, og man merker at optimismen og stemningen rundt laget er god. Vi har jobbet hardt og lenge for dette, sier Vegard Forren til Rbnett like etter 2-0-seieren på Ullevaal.

Drømmer om EM

Det var femte gang på rad Forren og Norge gikk av banen uten å ha sluppet inn mål. Nå drømmer 27-åringen om å representere Norge i et stort mesterskap.

− Jeg føler jeg har opplevd mye på fotballbanen, men et sluttspill med Norge er noe jeg mangler. Jeg tør ikke tenke på hvor deilig det hadde vært, sier Forren.

LANDSLAGET: Disse 11 representerte Norge lørdag kveld.

I lørdagens kamp på Ullevaal hadde hjemmelaget full kontroll fra start til slutt. Motstanderen var ikke noe å skryte av, men Norge gjorde jobben og fortsetter den gode trenden.− Det var profesjonelt, kontrollert og alt i alt en god gjennomføring. Vi visste det kom til å bli en tøff kamp og at vi måtte være tålmodig, men vi fikk en tidlig scoring og hadde god kontroll hele tiden. Etter scoring nummer to var det bare å få tiden til å gå, sier Forren.

Pottetett

Ingolstadt-keeper Ørjan Håskjold Nyland er svært fornøyd med samarbeidet med Vegard Forren og Even Hovland, og mener de kjenner hverandre ekstra godt etter tiden i Molde.

− Åtte "clean sheets" på de elleve siste kampene viser at samarbeidet fungerer bra, sier han.

Norges sisteskanse er optimistisk med tanke på å komme til EM — enten det skulle avgjøres lørdag kveld, eller om Norge må levere varene i Italia.

− Det er kjekt at vi kan bestemme utfallet av det her selv. Nå får vi bare nyte kvelden og se frem mot en utfordrende kamp tirsdag, sier han.

Les også

  1. Her bryter Søderlund endelig «målforbannelsen» - Norge nærmer seg EM

  2. Høgmo gjør én endring på laget

  3. Slik spilte Norge mot Malta

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Maltas herrelandslag fotball
  3. Vegard Forren