Fotball

Stor forbedring for Manchester United

Nike har gjort en mye bedre jobb med Manchester United-draktene for 13-14-sesongen, etter min mening.

NYE DRAKTER: Vår blogger mener Nike og Manchester United har gjort en god jobb.

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre

I fjor sommer uttrykte jeg at jeg syntes Manchester United-drakten ikke var fin, blant annet fordi den så ut som en duk.

Nå er Uniteds hjemmedrakt for neste sesong bekreftet, og det er bare å gratulere Nike med en fin, moderne og stilren førstedrakt — og en andredrakt som også gjør jobben på en fin måte.

Den røde drakten er akkurat slik den skal være, det eneste jeg kan ha å utsette er kragen. Den får drakten til å virke litt gammeldags. Men bare litt, for dette er en typen krage Nike brukte lang tid på å utvikle, som ser fin ut om snippen er oppe (Cantona style) eller nede. Akkurat dette elementet av drakten har Nike tatt med seg fra Frankrike-draktene til EM i 2012, og de var jeg jo veldig positiv til.

Etter en 12/13-sesong der alle draktene hadde det samme rutemønsteret (Gingham-mønsteret inspirert av Manchesters fortid som storby for tekstilindustri), er det samme mønsteret denne gang resirkulert på en mye bedre og mer effektfull måte, synes jeg.

I førstedrakten - som Nike denne gang helt tydelig ville ha minst mulig striper og elementer på - er rutemønsteret gjemt bort under snippen - det blotte øye vil knapt se det selv på nærbilder på tv. En fin bruk av detaljer, etter min mening.

I andredrakten - som ikke er offisiell ennå, men alt tyder på at det stemmer - er rutemønsteret mye mer prominent, og da synes jeg faktisk det fungerer bedre enn slik det var denne sesongen. Det blir for øvrig spennende å se om United også kommer med en ny, hvit drakt etter den fine hvite utgaven i 12/13-sesongen.

Alt i alt: Manchester Uniteds drakter er en ganske konservativ og flott førstedrakt og en mer sprelsk andredrakt. Helt etter min - og mange supporteres - smak.

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Manchester United
 4. Draktbloggen

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Her er VMs flotteste drakter

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Skottland: De hvite ermene er verre enn den rosa drakten

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er Premier Leagues styggeste og fineste drakter

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Manchester Uniteds retrogrep lykkes ikke helt

 5. FOTBALL
  Publisert:

  VM blir en draktfest - her er de beste og de verste

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Hvilken drakt er finest i Premier League?