Fotball

Aalesund frykter kinesisk «triksing»

Guangzhou synes klausulen AaFK fikk med da Hamed-Allah ble solgt, er for «god».

Abderrazaq Hamed-Allah er på vei til en klubb i Qatar.
  • Helge Skuseth

Abderrazaq Hamed-Allah ble i fjor vinter solgt fra AaFK til kinesiske Guangzhou for godt rundt 34 millioner norske kroner. Nå er marokkaneren trolig på flyttefot igjen.

Og dersom han blir solgt fra Guangzhou til klubben El Jaish SC i oljestaten Qatar, vil AaFK «henge med» på overgangs-lasset. Den kinesiske klubben aksepterte at AaFK skal ha 25 prosent av en eventuell overgangssum den dagen Hamed-Allah ble videresolgt, og den dagen virker å være snublende nær.

Men AaFK-direktør Henrik Hoff, som må få æren av å ha klart å få på plass en slik gunstig klausul i avtalen med kineserne, er en smule usikker på om den kinesiske klubben har til hensikt å oppfylle betingelsene til punkt og prikke.

Les også

Rapporter sent mandag kveld: Hamed-Allah selges til Qatar

— Vil kjøpe seg ut

— Ledelsen i Guangzhou er tydeligvis ikke fornøyd med klausulen om at 25 prosent av overgangssummen skal tilfalle oss. De har allerede forsøkt å kjøpe seg ut av denne avtalen, uten at vi har akseptert dette, forteller Hoff tilsmp.no.

— Vi har krav på en fjerdedel av overgangssummen fra første krone, så for oss er dette en svært god avtale. Dersom Hamed-Allah nå blir solgt. Men det er klart at det finnes smutthuller i alle avtaler, og jeg er jo litt spent på hva som nå skjer i denne overgangssaken, sier han.

Et mulig scenario er at Hamed-Allah i første omgang blir leid ut til klubben i Qatar, for en uforholdsmessig høy leiesum. Med opsjon på at klubben i Qatar kan få kjøpe ham etter leieperiodens utløp, og da for en sum godt under markedspris.

Kan bli «lurt»

— Vi vil ikke kunne gjøre krav på de leieinntektene Guangzhou da vil få for Hamed-Allah, kun 25 prosent av den endelige salgssummen. Som da kan bli relativt lav, dersom El Jaish har betalt en høy leiesum for ham over en viss periode. Men alt dette blir spekulasjoner, jeg konstaterer kun at Guangzhou ikke er «happy» med den opprinnelige avtalen mellom oss og dem. Og vi skal følge med denne saken nøye, lover Hoff.

- Hvis AaFK kan bli tilført flere millioner etter et slikt salg, vil dere da styrke stallen ytterligere?

— Vi får se, men vi er alle svært oppmerksomme på at vi befinner oss farlig nær nedrykkssumpa. Situasjonen var enda verre på samme tid i fjor, men det er ingen trøst. Uansett kan vi ikke bruke penger vi foreløpig ikke har, og foreløpig er Hamed-Allah fortsatt Guangzhou-spiller.

Hoff har flere ganger snakket med Hamed-Allah på Messenger, og Hamed-Allah har da sagt at han gjerne kunne ha tenkt seg tilbake til norsk fotball.

— Men lønnsnivået i Norge nå er milevis under det han er er vant til fra Kina, så den ballen lar vi ligge død, smiler Hoff.

Les også

  1. Riise åpner for Aalesund-retur i januar

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Abderrazak Hamdallah