Rosenborg ville kjøpe Vegard Forren

– Jeg må innrømme at jeg ble overrasket, jeg så ikke akkurat den komme nå. Jeg synes det var et artig langskudd fra Lerkendal.

Han er bare 27 år, men Vegard Forren har allerede rukket å spille 24 kamper i europeiske turneringer for MFK. I kveld kommer den 25. mot armenske Pyunik.

MOLDE: Vegard Forren ble overrasket da han fikk vite at Rosenborg var interessert i å kjøpe Molde-kapteinen for bare noen uker siden.

Følg Molde-Pyunik Yerevan direkte kl. 20 i kvaliken til Champions League

Etter det Romsdals Budstikke erfarer kom henvendelsen til MFK i slutten av juni.

– Jeg vet ikke om det kom noe bud til MFK, men jeg har skjønt at Rosenborg viste interesse. Det har vært litt prat, sier Forren.

– Hva tenkte du da du fikk høre at RBK hadde deg på lista?

– Jeg må innrømme at jeg ble overrasket, jeg så ikke akkurat den komme nå. Jeg synes det var et artig langskudd fra Lerkendal.

– Hadde det vært aktuelt for deg å vurdere en overgang hvis det hadde kommet et tilbud?

– Jeg trives utmerket i Molde og har ingen planer om å skifte klubb. Per dags dato ville det ikke vært aktuelt. Men i fotball er det umulig å spå hva som er situasjonen om 3 eller 5 år, svarer trønderen som kom til MFK i 2007.

Les også

Hareide kan bli tvunget til å bruke 49-åring i Champions League-kvaliken

Ingen kommentar

Interessen skal ha oppstått da Rosenborg jaktet på erstatter for Stefan Strandberg, som signerte for russisk Krasnodar for en måned siden. I tillegg var Tore Reginiussen langtidsskadet. Rosenborg forsøkte blant annet å kjøpe Vieux Sané fra Bodø/Glimt, men endte opp med Johan Lædre Bjørdal som ble presentert på Lerkendal i forrige uke.

Vegard Forren er en nøkkelspiller på laget til Molde.

– Ingen kommentar, svarer Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen så spørsmål om Rosenborg la inn bud på Forren.Agent Jim Solbakken, som representerer Vegard Forren, vil ikke kommentere den angivelige interessen fra Rosenborg.

– Det er interesse fra mange hold, så får vi se hva som skjer de neste dagene og ukene, skriver Solbakken i en sms.

Les også

Skullerud før kvalikamp: - Glad for å se at Mattias er tilbake

Forren blir gjerne i Molde. Vegard Forren har vært gjenstand for spekulasjoner i hvert eneste overgangsvindu siden gjennombruddet i 2008. – Jeg er helt avslappet nå. Molde er en klubb som produserer og selger gode spillere. Det er stor interesse for mange av spillerne her, så vi er vant til dette. Jeg er forberedt på å være i Molde ut året og gjerne også neste sesong. Ørjan (Nyland) har reist, Jeg håper vi får beholde resten av spillerne og levere en sterk høstsesong, sier Forren.

Han debuterte i europacupen i 2010. I 2012 tok Molde seg til gruppespillet i Europa League. Forren spilte kvalifiseringskamper også i 20123 og 2014. Til sammen har han 24 kamper.

– Møtene med Heerenveen da vi tok oss inn i gruppespillet i Europa League er de beste minnene jeg har personlig. Vi slo et veldig bra nederlandsk lag fullt fortjent over to kamper. Da beviste vi at vi hadde noe å gjøre i europeisk fotball. Vi slo også Stuttgart og gjorde flere sterke prestasjoner i gruppespillet.

– Et stort mål

27-åringen slår fast at muligheten til å spille Champions League betyr mye for alle i Molde Fotballklubb.

– Det er et stort mål for oss å komme videre i Mesterligaen eller Europaligaen. Det er også en fin mulighet til å vise at vi er bedre enn vi har vært så langt denne sesongen. Vi vant både cupen og serien i fjor, men dette laget vil noe mer. Den sjansen har vi akkurat nå, siden det ikke er sikkert vi får anledning til å spille europeiske kamper neste år. Vi har mange spillere med erfaring fra Europa. Derfor tåler vi presset i slike kamper. Jeg tror det kan bli avgjørende mot Pyunik, sier Vegard Forren.

PS! Adressa.no har vært i kontakt med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk