Liverpool reddet av drømmemål: – Perfeksjon

Stjernetreffet reddet ett poeng mot Chelsea.

Daniel Sturridge reddet ett poeng for Liverpool med sitt sene utligningsmål mot Chelsea.
  • NTB

CHELSEA - LIVERPOOL 1–1

Det ene poenget betyr at Liverpool er a poeng med serieleder Manchester City som slo Brighton tidligere lørdag. De røde fra Anfield måtte gi fra seg tabelltoppen, men er kun bak på målforskjell.

Chelsea er to poeng bak tetduoen, og de tre topplagene i Premier League har fortsatt ikke tapt denne sesongen.

Chelsea lå an til å passere Liverpool på tabellen da kampen gikk inn i sine siste minutter. Så lurte imidlertid Sturridge Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga som skrudde oppe i krysset. «Perfeksjon», sa TV 2 -ekspert Trevor Morley.

– Det var et bra mål. Laget jobbet bra hele kampen, sier Sturridge i et intervju vist på TV 2.

Liverpool-spissen legger til at han neppe har scoret et bedre mål i karrieren.

Manager Jürgen Klopp gliste nesten rundt etter kampen.

– Jeg elsket dette. Dette var en så vanskelig kamp, men spillerne løste den. Jeg tror vi gjorde én eneste feil, og den scoret de på. Sånn er fotballen på toppnivå, sa han.

– Vi er skuffet over avslutningen, men til sjuende og sist var uavgjort det rette resultatet, sa Chelsea-manager Maurizio Sarri.

  • FIKK DU MED DEG LEGENDENS REFS AV MANCHESTER UNITED? Les mer her.

Hazard igjen

De første 45 minuttene i London ble intet fyrverkeri. Scoring ble det likevel etter 25 minutters spill da Mateo Kovacic fant Eden Hazard på løp i bakrommet etter at ballen hadde vært gjennom mange trekk i Chelsea-laget.

Alene med keeper prikkskjøt den lille belgieren ballen i det lengste hjørnet bak Liverpool-keeper Allison Becker. Scoringen var Hazards sjette på fem siste kampene i ligaen. 27-åringen er i voldsom form.

Eden Hazard blir gratulert av lagkameratene etter scoringen mot Liverpool lørdag.

Store sjanser

Ufortjent var det ikke at hjemmelaget tok ledelsen. To minutter tidligere hadde Willian vært alene gjennom Liverpool-forsvaret, men ved den anledningen gikk gjestenes brasilianske sisteskanse seirende ut av duellen.

Mohamed Salah har fått kritikk for ikke å leve opp til fantomsesongen som ble avsluttet tidligere i år. Den egyptiske juvelen scoret mot Southampton sist og var nær også på Stamford Bridge. Drøyt halvtimen var spilt da Salah rundet Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga, men den påfølgende avslutningen ble reddet på streken av en heroisk Antonio Rüdiger.

Kvarteret etter pause var det Kepa som nektet Liverpool scoring. Sadio Mané sto bak den gode avslutningen mot hjørnet, men spanjolen var lynraskt nede og slo ballen unna.

God etter pause var også målvakten i motsatt ende av banen. Allison vartet opp med en ny meget god redning da Hazard kom alene mot ham snaut midtveis i annen omgang.

Reddet på streken

Xherdan Shaqiri fikk sjansen den siste halve omgangen for Salah, og fikk en gigantisk sjanse til å utligne da Andrew Robertson slo godt inn fra venstre etter 70 minutter. Det påfølgende sleivsparket fra Shaqiri fikk manager Jürgen Klopp til å fortvile.

Liverpool hadde samtidig grep om kampen, og fikk en ny kjempesjanse da James Milner rett etterpå fant hodet til Roberto Firmino. Headingen fra fem meter var god, men Chelsea-forsvarer David Luiz sto på streken og avverget scoring.

Da kampen i London så ut til å ebbe ut med Hazards ene scoring, ladet innbytter Daniel Sturridge skuddfoten fra 18 meter og sendte ballen opp i krysset bak gjestene keeper Kepa. Dermed kunne manager Klopp omsider juble.

Liverpool er inne i en meget viktig periode. Lørdagens storkamp avløses av en meget vanskelig bortekamp i mesterligaen mot Napoli kommende uke. Neste søndag er det så ny storkamp i Premier League borte mot Manchester City.

(©NTB)