Fotball

Matchvinner Lehne Olsen: - Tror aldri jeg har jublet så mye i hele mitt liv

TIL-spissen endte over 15 timer lang måltørke.

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
svp://103779?view=bt

Tromsø — Lillestrøm 2-1:

Thomas Lehne Olsen (25) hadde ikke scoret i de ni siste kampene i eliteserien. Men da TIL trengte en redningsmann som mest, sørget TIL-vingen for en avslutning som neppe vil glemmes med det første.

TIL startet best og ledet fortjent 1-0 hjemme mot Lillestrøm til pause etter en scoring av Gjermund Åsen like før hvilken.

tb65a498.jpg

I 2.-omgang slet «Gutan» mer og mer, og den storvokste spissen Thomas Malec sørget for balanse i regnskapet etter 66 minutters spill.

Les også

Lehne Olsen sørget for seier i siste spilleminutt

Et par meget gode redning av Filip Loncaric holdt «Gutan» inne i kampen og det så ut til å ende med poengdelingen, men det var før Thomas Lehne Olsen dukket opp i siste spilleminutt og klemte til fra vel 23 meters hold. Arnold Origi var på skuddet, som snek seg forbi, til ellevill jubel for TIL-fansen.

— Det var veldig deilig med tre poeng på en litt bob-bob-dag. Jeg brenner en stor sjanse like før, så det var utrolig deilig å se den gå inn der. Jeg tror aldri jeg har jublet så mye i hele mitt liv, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø.

Målløse timer

Sist Lehne Olsen scoret for «Gutan» var også mot Lillestørm, i 4-2-seieren på bortebane 1. juli, da han scoret etter tre minutters spill i sin femte kamp på rad. Siden da har 25-åringen gått målløs av banen i ni kamper, og totalt 923 minutter skulle det gå før han endelig scoret for TIL igjen.

— Jeg viste det ville løsne til slutt, gliser Lehne Olsen, vel vitende at med 30 poeng og 12.-plass på tabellen, ser det meget bra ut for ”Gutan” med tanke på å berge plassen.

— Vi har tre seiere hjemme på Alfheim på de tre siste kampene. Vi var ganske svak hjemme i vår, men Alfheim skal være en plass som skal være vanskelig og vi er i ferd med å bygge opp en veldig god selvtillit på hjemmebane, sier Lehne Olsen.

- Ga oss målet

Samtlige i TIL-leieren var klar på at de var heldige som fikk med seg tre poeng, i en kamp der de fort kunne ha gått av banen med null poeng.

Gjermund Åsen (midt i klyngen) scoret kampens første mål.

— De (LSK) hadde en plan B som vi ikke greide å håndtere. På 1-1 dro (Filip) Loncaric fram et par meget gode redninger og så må vi være så ærlig å si at de gir oss det målet på slutten. Keeperen (Arnold Origi) var sønderknust etterpå, men slik er toppidrett, den er nådeløs, sier Flovik, som likevel kunne glise bredt for tre nye poeng i banken.,- Gode lag får marginer med seg til slutt. Vi har hatt mange kamper i år der vi har hatt stang ut, så det var deilig å få litt stang-iknn nå, sier Flovik.

- Har dere nå berget plassen?

— Vi bruker sjelden ordene ”å berge plassen”. Vi har alltid sagt at vi ønsker å få mellom 35-40 poeng. Nå har vi 30 og skal spille om 18 til, sier Flovik.

Fulle hus

Nå skal Flovik og «Gutan» se fram til kvartfinale i cupen hjemme mot Rosenborg klokken 20.00 onsdag kveld.

— En seier her gjør det helt klart lettere å senke skuldrene inn mot den kampen. Jeg regner med at det blir utsolgt og over 6.000 mennesker på stadion. Det er en fin bonus for oss og selv om vi er ydmyk og vet at vi møter Norges beste lag, som sjelden taper hjemme i Norge, skal vi gjøre alt vi kan for å sikre oss et avansement. Cupen er viktig for oss oig vi ser fram til utsolgt Alfheim, flomlys med dugg i gresse, sier Flovik, som varsler at flere av A-lagsspillerne også skal i aksjon i morgen for reservelaget.

— Morten Gamst (Pedersen) skal i hvert fall spille. Han er definitivt ikke aktuell mot Rosenborg, heller ikke mot Brann på søndag, men vi håper å ha han med etter det igjen, sier Flovik.

svp://103779?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Keepertabbe på overtid sendte Lillestrøm nærmere stupet

 2. FOTBALL

  Lehne Olsen sørget for seier i siste spilleminutt

 3. FOTBALL

  TIL-oppsving kan gi millioninntekt

 4. FOTBALL

  TIL-keeperen hyllet som matchvinner: - Jeg kunne ikke vært mer glad

 5. FOTBALL

  TIL bør forlenge med denne keeperen 

 6. FOTBALL

  Filip ble den store TIL-helten på 30-årsdagen. Etterpå avslørte han hvor han vil spille neste år