Fotball

El Fakiris største Brann-oppturer – og verste nedtur

Her er hans sterkeste minner!

MANGE MINNER: Hassan El Fakiri er ferdig i Brann etter sesongen. Han sitter igjen med mange gode og noen dårlige minner etter sine år i klubben. Her feirer han en av mange seirer gullhøsten 2007.
 • Mads Bøyum

Mandag kveld ble det kjent at spillende assistenttrener Hassan El Fakiri (37) ikke får forlenget sin kontrakt med Brann.

Dermed vil han neste år være ute av klubben han har tilbrakt ni sesonger over to perioder i.

Han har vunnet seriegull, spilt cupfinale og kan risikere å avslutte med nedrykk.

Som han sier: Det har gått opp og ned. Men alt i alt:

DEN FØRSTE AVSKJEDEN: Hassan El Fakiri ble takket av etter sin første Brann-periode på en 16. mai-kamp.

— Jeg føler meg bare heldig. Årene i Brann har vært fantastiske. Jeg har hatt et godt forhold til de fleste i og rundt klubben og er utrolig takknemlig for tiden min her, sier El Fakiri.På oppdrag fra BT, lister han opp sine høydepunkter i rød drakt.

FØRSTE HØYDEPUNKT

— Da jeg kom til Brann for første gang, i år 2000. Jeg hadde veldig lyst å spille for Brann, mye på grunn av supporterne og entusiasmen for klubben. Jeg husker Brann fra cupfinalen i 1988, at jeg fikk med meg stemningen som var da. Vi var en kompisgjeng som pleide å sykle til Ullevaal på cupfinaledagen, og akkurat den Brann-finalen husker jeg godt. Så da jeg fikk sjansen til å spille for dem i 2000, var det fantastisk for meg. Selv om det bare ble for en kort periode

ANDRE HØYDEPUNKT

— Da jeg kom tilbake i 2007, på sommeren. Jeg kan i hvert fall si at jeg bidro litt til at vi tok gullet. Det var utrolig moro.

— Hva husker du best fra gullhøsten?

— Det er egentlig den flyten vi hadde. Vi gikk på banen og hadde troen på å vinne uansett hva som skjedde. Så var det jo fulle tribuner og voldsom steming. Det husker jeg selvsagt, og det var også med på å hjelpe oss på veien mot gull.

TREDJE HØYDEPUNKT

— Da vi spilte Europaliga i 2008. Det var en veldig god erfaring for meg, og veldig viktig for klubben. Det er jo sånne ting man jobber for, og der fikk vi flere gode opplevelser.

— Hva er den største nedturen i din Brann-tid?

— Tja. Det har jo gått veldig opp og ned. Vi kom til cupfinalen i 2011, men greide ikke å vinne den. Det ble en veldig stor nedtur. Sånn blir det jo, når man ikke greier å prestere og vinne når det gjelder som mest.

Hassan El Fakiri har totalt spilt 195 kamper for Brann. Han har vært med i trenerteamet i én sesong.

 • Les også: Slik takler han Brann-avskjeden

Les også

 1. El Fakiri ferdig i Brann

 2. Norling-assistent ferdig i Brann

 3. - Lett å si at vi må være på Nymark og trene hodet av oss

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann