Fotball

Barcelona ydmyket og rundspilt: - Det gjør vondt helt inn i sjelen

Paris Saint-Germain vant med fire i Champions League-fest.

  • Odd Inge Aas
    Journalist

Paris Saint-Germain – Barcelona 4–0

Verdens mest populære fotballturnering var omsider i gang igjen tirsdag kveld, og åttedelsfinalene i Champions League startet med et fyrverkeri på Parc des Princes som vil gi gjenklang over hele Fotball-Verden.

Verdens mest fryktinngytende angrepsrekke – Messi, Neymar og Suarez – var for en gangs skyld omgjort til statister mot Angel Di Maria, Edinson Cavani, Julian Draxler og resten av den franske armeen.

Barcelona har tatt seg minst til kvartfinalen hvert år siden John Arne Riise og Liverpool ble for sterke i 2007. Nå er de etter alle solemerker utslått etter å ha blitt rundspilt i Paris.

Angel Di Maria jubler for sitt første for kvelden.

Bursdagsbarnet herjet

Aller størst grunn til å feire hadde Ángel Di María, som markerte sin 29.-årsdag med to praktfulle scoringer. «Hjertefeiringen» til argentineren gjorde seg heller ikke vekk på valentinsdagen.

– Det er den beste bursdagen jeg noen gang har hatt. Jeg er veldig glad på egne vegne og for hele laget, sa han til VIASAT etter kampen.

Han la imidlertid til at når de kan vinne med fire, så kan Barcelona gjøre det samme i returkampen.

– Grunnen til at vi lyktes var at vi fulgte planen vi har jobbet med i flere dager. Vi la press på dem tidlig, og prøvde å ta Lionel Messi og Luis Suarez ut av kampen, sier Di Maria.

Sergio Busquets, Barcelonas midtbaneprofil, hadde det naturligvis tungt etter ydmykelsen.

– Dette gjør vondt, det gjør vondt helt inn i sjelen. De var bedre enn oss i alt, sa spanjolen.

Draxler presenterte seg

Da argentinerens frispark snek seg over en stusslig Barca-mur etter 18 minutter, hadde hjemmelaget allerede brent to store dobbeltmuligheter.

Ellers så solide katalanere ble fraløpt og utkjempet av franskmenn som ville mer. André Gomes hadde en stor sjanse for gjestene, men ellers handlet stort sett alt om hjemmelaget.

Spesielt Marco Verratti utmerket seg på de mørkeblås midtbane.

Julian Draxler spilte sin første mesterligakamp for pariserne, og etter 40 minutter markerte han anledningen med å doble ledelsen.

Verratti vant ballen på midtbanen, sendte ballen til Draxler og fikk den tilbake, før han ga den til tyskeren igjen som scoret sikkert.

Les også

I kveld starter Champions League igjen. Dette tror ekspertene om runden.

Det ble en blytung kveld i Paris for Neymar og hans lagkamerater.

Ut av Zlatans skygge

Etter pause trodde man kanskje at Barcelona skulle spille seg inn i kampen igjen, men bare ti minutter var spilt da Di Maria gjorde det igjen.

Nok en gang skrudde han ballen opp i krysset, denne gangen etter en PSG-kontring hvor et uvanlig passivt Barca-forsvar lot dem få all den tiden de ønsket seg med ballen.

Tremålsseier var imidlertid ikke nok for hjemmelaget, som jaget mer. Edinson Cavani har herjet denne sesongen, etter at han endelig kom ut av Zlatan Ibrahimovic’ skygge som PSGs frontmann.

Den hardtarbeidende spissen fra Uruguay jublet vilt og hemningsløst etter at han hamretinn sitt 34. mål for sesongen etter 72 minutter

Dermed sto det smått utrolige 4–0. Barcelona fikk én stor mulighet til å redusere fem minutter før full tid, men Samuel Umtiti headet ballen i stolpen mot sine landsmenn.

PS: I den andre åttedelsfinalen vant Benfica 1–0 over Borussia Dortmund.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komikerrollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Barcelona
  2. PSG