Fotball

Barca-sjefen: - Vi må vinne på Bernabeu

Gerardo Martino tror ligagullet er tapt selv med uavgjort i El Clásico.

Etter tre tap på de siste syv ligakampene er Gerardo Martino under press før El Clásico.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona har flere ganger levert fotballunderholdning på ypperste nivå. Søndagens Clásico på Santiago Bernabeu blir intet unntak, i hvert fall hvis man legger uttalelsene til Barcelona-trener Tata Martino til grunn.

— Uavgjort er ikke et bra resultat. Det vil komme an på hva som skjer senere, men vi trenger å vinne, sier Martino på pressekonferansen før kampen.

Barcelona ligger fire poeng bak Real Madrid og ett poeng bak Atletico Madrid før søndagens kamp, siden Real Madrid kun har avgitt 14 poeng så langt denne sesongen. Derfor vil en Madrid-seier, og en luke på syv poeng til Barcelona, trolig være kroken på døra for Barcelona.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti er imidlertid ikke enig i at hans lag har mindre press på seg.

— Man har alltid det samme presset. Kampen er veldig viktig for gullkampen, sier Ancelotti ifølge AS.

- Må hindre Madrid-kontringer

Tata Martino har klare tanker om hva en perfekt prestasjon på Bernabeu vil innebære.

Cristiano Ronaldo er La Ligas toppscorer med 25 mål på 24 kamper.

— Å spille bra, holde ballen i laget, utvikle spillet bra, og ikke miste ballen på måter som tillater Madrid å kontre. Vi må hindre at Cristiano Ronaldo og Gareth Bale får utfordre én mot én, sier Martino.For Real Madrid vil det bli viktig å hindre at Lionel Messi for tid og rom. Martino minner om at argentineren er skapt for de store anledningene.

— I lang tid, alltid, har Messi dukket opp i de viktige kampene. Vi håper han har en stor kamp. Når han lykkes, drar Barcelona nytte av det, sier Martino.

En som ikke har vært like heldig med sine prestasjoner de siste ukene er sommersigneringen Neymar, som har blitt kritisert i spansk media.

— Jeg vil understreke at Neymar er en av verdens fem beste spillere, sammen med Messi, Ronaldo og noen flere. Jeg trenger ikke én kamp, en halv kamp eller 10 kamper for å få bekreftet hvilke kvaliterer han har, sier Martino.

Carlo Ancelotti minner om at stjernene ikke vil avgjøre alt.

— Begge lag har spillere som kan vinne kampen alene. Forskjellen vil utgjøres gjennom arbeidet lagene gjør. Det er ikke bare den individuelle kvaliteten som vil avgjøre, sier Ancelotti.

Ancelotti vil slette statistikk

De to trenerne ankom spansk fotball i sommer. Deres debuter i El Clásico kom i oktober. Da vant Barcelona 2-1, i en kamp som bekreftet at Martino hadde kommet mye lenger med sitt Barcelona enn Ancelotti hadde kommet med sitt Real Madrid.

Reals tap i Barcelona forlenget også Ancelottis dystre statistikk mot katalanerne. Ikke siden 2004, som Milan-trener, har han vært med på å beseire Barcelona.

— Nå er det min tur til å vinne. Heldigvis har jeg spillere som har vunnet over Barcelona. Spillerne kommer til å hjelpe meg med å slette den statistikken, sier Ancelotti.

Han innrømmer at han merker presset før gigantkampen.

— Med denne stemningen er det veldig stor motivasjon og veldig mye press. Men sånn er livet som trener. Mange trener hadde likt å være i denne situasjonen og dette øyeblikket, sier Ancelotti.

Sportsavisen AS mener å vite hvem som starter søndagens kamp. Får de rett blir dette lagoppstillingene.

Real Madrid (4-3-3):

Diego Lopez - Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Luca Modric, Angel Di Maria - Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Barcelona (4-3-3):

Victor Valdés - Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jordi Alba - Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta - Neymar, Cesc Fabregas, Messi.

Les også

  1. Laudrup: - Om jeg vil trene Barca? Svaret er åpenbart

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA