Effektive Viking hindret ny Staal-bombe

<p><strong>Staal — Viking 0-3:</strong> - Vi utnyttet sjansene, sier Bengt Sæternes.</p>

staal_02
Fotball , 17. februar 2011 , La Manga Viking - Kalmar 3-2Bengt Sæternes , Viking
Fotball , 17. februar 2011 , La Manga Viking - Kalmar 3-2Bengt Sæternes , Viking
Staal5
FotballTreningskamp13.03.2011Viking v RosenborgFoto: Simon Rogers, DigitalsportÅge Hareide - Viking

Staal slo ut Bryne i første runde av cupen – og skapte cupfeber på Jørpeland. Det ble snakket om at «Viking bare var et hakk over Bryne i divisjonssystemet», og rundt 2500 tilskuere møtte opp i håp om å se en ny bombe smelle på Jørpeland stadion.

Slik gikk det ikke – Viking viste at det er et stykke fra 3. divisjon til eliteserien og scoret på tre av sine fem sjanser.

— Staal kjempet bra innledningsvis. Vi slapp oss litt ned etter 1-0-scoringen, men da det kom flere mål, så vi en stor forskjell på lagene, sier Viking-trener Åge Hareide til aftenbladet.no.

Første omgang startet med et lite initiativ til Viking. Laget spilte seg til mange cornere, men klarte ikke å utnytte dødballene, som stort sett ble plukket av Staal-keeper Mæle.

Etter hvert kom hjemmelaget mer med i kampen, og gikk fram i angrep, og hadde blant annet en avslutning etter 12 minutter, men skuddet fra Eirik Jøssang gikk utenfor.

Men da Staal hadde spilt seg inn i kampen, slo Viking tilbake; Hjemmelaget mistet ballen og Berisha spilte fram Sæternes, som scoret sikkert alene med keeper Mæle.

- Det var greit å få det første målet slik at vi slapp å stresse. De prøvde å spille og fikk til noen kombinasjoner, men banen var en utfordring for oss og gagnet kanskje deres spill. De var tett oppi oss , sier Sæternes, som også scoret mot EIK i første runde.

Han mener nivået på de to 3. divisjonskollegaene er nokså likt.

— Vi utnyttet sjansene våre og var litt mer effektive. Jeg følte vi hadde grei kontroll, i andre omgang hadde de ingen kjempesjanser. Det skal være forskjell på et eliteserielag og 3. divisjon, sier han.

Etter 24 minutter av første omgang avsluttet Staals Per Krister Bjørlo, men skuddet ble reddet av Jarstein.

Etter halvtimen var Jøssang nok en gang frampå, men skuddet gikk utenfor.

Mot slutten av omgangen var Staal godt med og spilte seg til noen dødballer, uten å skape mye trøbbel for Viking-keeper Rune Almenning Jarstein.

I stedet fikk Viking en svært god mulighet da Valon Berisha kom fri på venstrekanten og la inn i feltet, men Yann-Erik de Lanlay avsluttet svakt rett på Mæle.

Dermed ble det blåst til pause etter en omgang hvor Viking var effektive og scoret på en av sine to store sjanser. Staal hang godt med i banespillet, men maktet ikke å sette ballen i mål da sjansen bød seg.

I starten av andre omgang presset Staal på for utligning. Etter 54 minutter fosset tidligere Viking-spiller Martin Knudsen langs høyresiden, men valgte å skyte fra en håpløs vinkel og skuddet endte utenfor.

Etter timen doblet Valong Berisha ledelsen da han kom alene med keeper etter en fin pasning fra Sæternes. Berisha satte ballen kontrollert i mål.

Målet gjorde at Viking fikk mer og mer kontroll over det som skjedde på banen. Staals spillere virket etter hvert slitne, og selv om de prøvde seg framover, ryddet Viking greit unna forsøkene som kom.

På overtid fastsatte Erik Nevland sluttresultatet til 3-0, og Viking tok til slutt en komfortabel seier og er videre til 3. runde. Staal spilte til tider jevnt med Viking, men måtte gi tapt for et lag som var effektive da sjansene bød seg.

Yann-Erik de Lanlay sier at målet var å kontrollere kampen.

— Vi var ikke helt fornøyde etter første omgang og levde litt farlig i starten. Vi hadde et mål om å ta krigen, men de var gode. Etter 2-0 hadde vi bedre kontroll, sier vingen.

Vi fulgte oppgjøret her: