Fotball

Vemodig farvel til klubben i hans hjerte

<p>Eirik Olssen (25) er en ekte Dala-gutt, og har i en årrekke stått frem som en bauta fra sin midtstopperposisjon. Nå planlegger han å legge fotballskoene på hylla for godt.</p>

EirikOlsen2

  • Jacob Nygaard

Han er ikke eldre enn 25 år, men har likevel hatt det klart for seg en stund nå. Etter nok et tap i kampen mot Strømsgodset 2 lørdag. forteller han om hvorfor han nå gir seg med fotball.

Dala-gutt

Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta for 25-åringen, som er født og oppvokst i Brumunddal.

— Vi er en veldig fin spillergruppe, og jeg har spilt sammen med mange her helt siden vi var små. Også liker jeg treneren godt. Det vil utvilsomt bli et vemodig farvel etter alle disse åra, sier Olsen.

Og gjennom karrieren har han vært med på både opp- og nedturer.

Høydepunktet kom nok for to sesonger siden da vi slo HamKam to ganger. Dessuten har jeg vært med på å rykke opp, og det har vært veldig moro , sier han.

Viktigere enn fotball

Fem ganger i uka over tre år har Eirik pendlet fra samboer og studier i Oslo for å få trene og spille for klubben i hans hjerte. Nå ser han frem i mot å få prioritere annerledes.

— Det blir mye reising, og jeg er mye borte. Det har jeg gått litt lei av, og jeg gleder meg til å få mer tid sammen med kjæresten min. Også blir det lettere å studere. Det er jo egentlig viktigere enn fotball, sier han, og får skryt av trener Erik Wettermark:

— Jeg beundrer Eirik for at han har holdt ut så lenge. Det tar mye tid og ork for å drive på slik han har gjort. Han er alltid seriøs og står frem på trening. Jeg tror nok de yngste spillerne i klubben ser opp til han. Og han skal virkelig ha ros for det han har gjort i og for Brumunddal fotball, sier Wettermark.

Brumunddal ble allerede forrige serierunde klare for nedrykk til 3. divisjon, etter det som har vært en meget svak sesong.

At vi rykker ned er ikke en faktor for at jeg har bestemt meg for å legge opp. Allerede i fjor var jeg inne på tanken, så det har vært klart en god stund allerede , sier Eirik Olssen.

Les mer om

  1. Fotball 2. div