Fotball

Ronaldo avgjorde klubb-VM nesten på egen hånd

Real Madrid fikk uventede problemer mot japanske Kashima Antlers.

Cristiano Ronaldo hadde grunn til å feire søndag.

REAL MADRID - KASHIMA ANTLERS 4–2 etter ekstraomganger

Cristiano Ronaldo scoret tre ganger og sørget for at Real Madrid oppskriftsmessig vant klubb-VM i fotball. I søndagens finale mot Kashima Antlers måtte det riktignok ekstraomganger til.

Den spanske storklubben vant til slutt 4–2 etter at det sto 2–2 etter 90 spilte minutter. Ronaldo utlignet til 2–2 på straffespark etter en times spill, og i ekstraomgangene stjal portugiseren showet fullstendig.

– Det har vært et uforglemmelig år. Vi har vunnet mesterligaen, supercupen, klubb-VM, EM, Gullballen. Helt utrolig, sa Ronaldo etter kampen.

– EM-tittelen med Portugal smakte ekstra godt, i og med det var første gangen vi vant. Men de andre titlene har vært viktige de også, tilføyde han.

Hat trick

Sju minutter ut i første ekstraomgang ble 31-åringen vakkert frispilt av spisskamerat Karim Benzema, og alene med Kashima-keeper Hitoshi Sogahata var Real-stjernen iskald og sikker.

Minuttet før slutt i omgangen var det som skal være portugiserens 40. hat trick i Real-trøya et faktum. Igjen fikk Ronaldo ballen i meget god posisjon inne i feltet, og relativt upresset kunne han punktere kampen.

Tidlig i annen ekstraomgang ble matchvinneren byttet ut.

Zinedine Zidanes Real Madrid-mannskap var på forhånd store favoritter til å vinne klubb-VM, og stjernene i den spanske hovedstadsklubben innfridde.

– For å komme så langt som dette må man lide, og det så vi i dag. Spillerne kjemper alltid til siste slutt. Vi må drømme, sa Zidane etter søndagens finale.

Cristiano Ronaldo setter inn Real Madrids fjerde mål.

Tittel på tittel

For Ronaldo går det fra opptur til opptur om dagen. Nylig ble han tildelt den prestisjetunge Gullballen for fjerde gang i karrieren. Den fikk portugiseren for et 2016 som blant annet har inneholdt mesterligatriumf med klubblaget og EM-tittel med hjemlandet Portugal.

Nevnte Karim Benzema sto bak Real Madrids første mål i søndagens finale i Yokohama. Deretter slo Kashima Antlers tilbake og snudde kampen til 2–1-ledelse etter to scoringer av Gaku Shibasaki.

Ronaldo og Real kunne likevel smile bredest til slutt.

(©NTB)

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Real Madrid CF