Gjør klart for tidenes Molde-cupfest i Oslo

Di Derre, D'Sound, Red Hot med Knut Marius Djupvik, Polka Bjørn pluss pluss — mandag legges billettene ut til MFK-festen i Oslo.

PLASSERINGENE: Slik blir Molde-teltene på Youngstorget.

MFK venter mellom 10.000 og 15.000 blåhvite supportere i Oslo helga 22.-24. november. Søndag klokka 13.15 skal Molde spille mot Rosenborg, men cuphelga blir så mye mer enn fotball.

Nå er programmet klart. Klubben har leid arrangørselskapet Momentium i Ålesund til å ta seg av arrangementet på Youngstorget, for anledningen omdøpt til «Lille Molde» med «Storgata» som et lokalt innslag.

— Vi har fått med oss alle artister på ønskelista. Jeg registrerte at mange ønsket seg Di Derre og Red Hot - her får publikum både dem og flere andre store artister med lokal tilknytning, sier markedsdirektør Oddvar Talset til Rbnett.

Store artister

Di Derre har i alle år vært MFK-bandet framfor noen, og de er klare for sin femte cupfinale. På MFK-festen stiller de ifølge Magnus Larsen med sin nye gitarist Unni Wilhelmsen.

— Vi gleder oss veldig - det har blitt en fin tradisjon å være med på dette, sa Magnus Larsen til Rbnett tidligere i uka.

D'Sound med moldegutten Jonny Sjo på bass er i full gang igjen og kommer med ny singel 11. november. Nytt album er ventet i mars neste år. Akkurat nå spiller de konserter på Filippinene.

Red Hot setter Alexandraparken på hodet hver jazzfestival, og det blir full trøkk også i teltet i Oslo. Vokalist Knut Marius Djupvik er for tida aktuell i TV-serien The Voice og har lært nye triks av Aqua-Lene.

Også Polkabjørn og Kleine Heine, Fun Fighters og Frank & Tolle er velkjente for det romsdalske publikummet.

Hovedteltet tar 2500 mennesker. Her vil det stort sett være ståplasser, mens det blir mulig å sette seg ned i trubadurteltet som ligger like ved. Det blir også satt opp en variant av Storgata der lokalt næringsliv vil profilere seg på Youngstorget.

Programmet på Youngstorget

Fredag 22. november:

Hovedteltet 19:00–01:00: Cupfinalevorspiel med bl.a: Red Hot, Frank & Tolle Allstars, Fun Fighters og Polkabjørn & Kleine Heine.

Trubadur-teltet 15:00–01:00: Stort trubadurtelt med høy stemning og allsang fra tidlig til seint.

Storgata 15:00–19:00: Sponsor- og supportergata er åpen. Her presenterer vi regionen, det lokale næringslivet, og du kan kjøpe MFKs cupfinalekolleksjon.

Lørdag 23. november:

Hovedteltet 14:00-15:00: Den blå timen: Gratis familieshow for alle med masse artister, cupfinalelåter og allsang.

Hovedteltet 19:00–01:00: Cupfinaleshow med bl.a: Di derre, D’Sound, Red Hot, Polkabjørn og Kleine Heine, cupfinalelåter og mye mer.

Trubadur-teltet 15:00–01:00: Stort trubadurtelt med høy stemning og allsang fra tidlig til seint.

Storgata 12:00–19:00: Sponsor- og supportergata er åpen. Her presenterer vi regionen, det lokale næringslivet, og du kan kjøpe MFKs cupfinalekolleksjon.

Billetter fra mandag

Billettene blir lagt ut fra mandag klokka 09 på www.moldefk.no og www.tikkio.com. I tillegg kan billetter kjøpes på Sport 1 i Molde og Vestnes. Prisene blir 490 (pluss gebyr) for fredagspass, 590 (pluss gebyr) for lørdagspass og 890 (pluss gebyr) for helgepass

— Vi tror det blir rift om billettene, sier Oddvar Talset. Han mener det er lurt å sikre seg tidlig.

- Mye bedre telt

— Selve teltet er av en helt annen kvalitet nå enn sist Molde var i cupfinalen. Det er lyst, varmt og fint - og det vil ha et tydelig MFK-preg. Det blir så du glemmer at du er i et telt, sier Talset som er svært fornøyd med å ha fått Momentium inn som teknisk arrangør i Oslo.

— Det er litt av et opplegg som skal settes i stand. Molde FK er veldig god på å arrangere fotballkamper, men en folkefest som dette på et torg i Oslo er noe annet enn det vi driver med til daglig. Vi synes det er godt å hente eksperthjelp til dette, slik at vi er sikre på at resultatet blir så godt som mulig.

Momentium står hvert år bak arrangement som Jugendfesten, Midtsommerjazz og Sommerfesten på Giske, og har tidligere arrangert cupfinale sammen med Hødd og Aalesund.

Snart kommer effektene

Molde har imidlertid mer enn nok å henge fingrene i. Lørdag er det "seriefinale" mot Rosenborg, og det er ytterligere to seriekamper igjen før det blir landskamp i Molde 19. november og cupfinale noen dager seinere.

— Vi har bestilt massevis av nytt supporterutstyr. Gensere, T-skjorter, jakker, skjerf, luer og flagg er på veg til Molde, og vi starter salger straks varene er her.

- Har dere bestilt nok?

— Vi håper det! Jeg vet i alle fall at vi har økt antall skjerf, luer og flagg i forhold til sist.

- Kommer det en ny cupfinalelåt i år?

— Det får dere vite mer om snart. Vi jobber med saken, og jeg håper og tror det skal bli bra, sier markedsdirektør Oddvar Talset til Rbnett.