Fotball

Verdens best betalte fotballstjerne nektes å spille: – Han er overvektig

Carlos Tévez får knallhard kritikk fra sin nye trener.

Carlos Tévez får kritikk av sin nye trener.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Carlos Tévez ble verdens best betalte fotballspiller da han signerte for Shanghai Shenhua i år. Ifølge flere medier, blant annet britiske Daily Mail, skal argentineren få hele 6,4 millioner kroner i ukelønn av klubben, og det var knyttet store forventninger til overgangen.

Les også

Ronaldo slo Messi – her er listen over verdens best betalte fotballspillere

Men 33-åringen har ikke slått til, og har levert bare to mål på hans så langt tolv kamper i den kinesiske ligaen. I forrige uke sa treneren Gus Poyet takk for seg etter tapet mot Henan Jianye. Lagets nye trener, Wi Jingui, er svært lite imponert over formen til Tevez.

– Han vil bli informert om mine taktiske planer, men jeg kommer ikke til å ta han ut til å spille. Han er ikke klar fysisk, han er ikke i god nok form. Han er overvektig, sier treneren, ifølge fotballmagasinet Fourfourtwo.

Les også

Kineserne bruker milliarder på stjernene. Nå kan en ny regel stoppe pengegaloppen

Den samme karakteristikken får også Fredy Guarín, som i fjor ble hentet til Kina fra Inter Milan.

– Jeg må ta ansvar for laget, og spillerne også. Om du ikke kan gjøre alt du kan for å spille, er det ikke noen vits å velge deg. Jeg har trent mange store stjerner, og jeg velger aldri spillere basert på ryktet, sier han.

Shanghai-laget ligger nå åtte poeng fra nedrykksplass etter 23 kamper, og møter i helgen byrival Shanghai SIPG, med Oscar og Hulk på banen, og Andre-Villas Boas på trenerbenken.

Les mer om

  1. Shanghai
  2. Fotball