90-tallshelt refset Manchester United etter det avgjørende øyeblikket

Nedtur for José Mourinho mot gamleklubben.

Det ble nedtur for José Mourinho mot gamleklubben.

Chelsea – Manchester United 1–0

Manchester United reiste til London med en klar oppgave: Sikre tre poeng for å beholde avstanden opp til byrivalen City innenfor rekkevidde. Slik gikk det ikke. Istedenfor gikk José Mourinho på en smell mot gamleklubben Chelsea.

Nå er Manchester City, som kjørte over Arsenal tidligere på dagen, åtte poeng foran United og Tottenham på andre- og tredjeplass.

Les også

Citys gullhåp vokser – parkerte Arsenal i Manchester

Refser United-forsvaret

Seiersmålet var det spanske Álvaro Morata som sto for. Landsmannen César Azpilicueta løftet ballen inn i feltet, der dukket Morata opp og stanget ballen utagbart i hjørnet.

Chelsea-spillerne feirer scoringen til Álvaro Morata (i midten).

Manchester United har sett bunnsolide ut defensivt denne sesongen, men på Chelseas vinnermål var det vidåpent. Det fikk blant andre tidligere United-helt Phil Neville til å fyre løs.

– Man kunne se det målet komme. United hang ikke sammen defensivt. Hvor var midtstopperne? Azpilicueta fant Morata som var fullstendig umarkert og han plantet headingen i hjørnet, sa tidligere United-helt Phil Neville til BBC Radio.

Den yngste Neville-broren spilte i Manchester United mellom 1995 og 2005.

Heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher var imponert.

– Er United gode nok til å spille offensivt? Har Manchester United gode nok forsvarsspillere, eller spiller de bare defensivt, spurte han, ifølge SkySports.

Les også

Tottenham fulgte opp Real Madrid-bragden med ny hjemmeseier

Annullert selvmål

De røde leverte en tam forestilling, og det var langt fra ufortjent at Antonio Conte og hans Chelsea kunne juble for tre poeng. Etter en brukbar United-åpning, var det hjemmelaget som styrte, og de kunne tatt ledelsen også før pause.

Før ti minutter var spilt klarerte Phil Jones et innlegg i eget mål, men dommeren annullerte scoringen på grunn av en dytt fra Álvaro Morata. Også Tiémoué Bakayoko kunne scoret, men han manglet den avgjørende presisjonen da han fikk muligheten.

I den andre omgangen måtte vi vente helt til slutten før United fikk sin største muligheten. Marouane Fellaini fikk ta ned ballen innenfor 16-meteren og avsluttet, men Thibaut Courtois i Chelsea-buret vartet opp med en matchvinnende redning.

På overtid var også Marcus Rashford nære, da han feiet etter frispark fra cirka 20 meter like utenfor.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal29224366264070
2Manchester City28204471264564
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk