Fotball

Denne tabellen vil du ikke se, Moyes

Manchester United er klart svakest i de interne møtene mellom topplagene i Premier League.

David Moyes og Manchester United har feilet stort i kampene mot andre topplag denne sesongen. Nå venter en ny, tøff test mot Liverpool søndag.
  • Jørgen Tjærnås

Søndag er det klart for en av de store dagene i årets Premier League. 17.00 tar Arsenal turen til nabo og rival Tottenham. Men først skal Liverpool forsøke å gjøre livet enda vanskeligere for Manchester United og manager David Moyes.

DIREKTE: Manchester United — Liverpool (14.30)

For første gang på lenge er det Liverpool som har det klart beste utgangspunktet før de to rivalene møtes. Etter serieleder Chelseas tap borte mot Aston Villa lørdag, kan Liverpool virkelig ta rollen som tittelkandidat om det skulle ende med tre poeng på Old Trafford.

Darren Sturridge senket Manchester United i lagenes første møte denne sesongen.

Mens Manchester United, som ligger på en særdeles skuffende 7.-plass, trenger en seier for å holde liv i håpet om å ende topp 4, og dermed få være med i mesterligaen til høsten. Men så langt fram tenker ikke Moyes ennå.

— Jeg ser på denne kampen som en mulighet til å ta tre poeng mot et av lagene som liger over oss. Å snakke om Champions League nå ville vært feil. Det jeg kan snakke om er å vinne neste kamp, så vi kan komme nærmere en mesterligaplass, sier Moyes til The Guardian.

Mye har vært sagt og skrevet om David Moyes, og hvorfor han ikke lykkes som Alex Fergusons etterfølger. Men akkurat det å ta poeng mot lagene som ligger over dem på tabellen har vært en av utfordringene man ikke har mestret.

Feiler i toppkampene

For bare se på denne tabellen, som viser kun kampene spilt internt mellom lagene som ligger på de sju øverste plassene i Premier League:

 LagKamperSeierUavgjortTapPoengPoeng pr kamp
1Chelsea10631212,1
2Manchester City8512162,0
3Liverpool8413131,62
4Arsenal823391,12
5Everton923491,0
6Tottenham1023590,9
7Manchester United913560,67

Her er rekken med seriekamper som Manchester United har spilt mot de andre lagene som er blant de sju øverste på tabellen:

2. serierunde: Chelsea (H) 0-0

3. serierunde: Liverpool (B) 0-1

5. serierunde: Manchester City (B) 1-4

11. serierunde: Arsenal (H) 1-0

13. serierunde: Tottenham (B) 2-2

14. serierunde: Everton (H) 0-1

20. serierunde: Tottenham (H) 1-2

22. serierunde: Chelsea (B) 1-3

26. serierunde: Arsenal (B) 0-0

Det gir totalt ni kamper, som har gitt én seier, tre uavgjort og fem tap, med en målforskjell på 6-13. Seks poeng på ni kamper gir et skuffende poengsnitt på 0,67 poeng pr kamp. Som altså er soleklart svakere enn hva de andre lagene i toppen, og da spesielt Chelsea, Manchester City og Liverpool, har klart.

To viktige kamper

Moyes hevder at stemningen i laget hans er langt bedre enn på lenge. Det til tross for at laget også sliter tungt i Europa.

— Vi spilte bra borte mot West Bromwich sist. Og hvis du ser bort fra kampen mot Olympiakos, har vi spilt bra den siste måneden.

Onsdag kommer greske Olympiakos på besøk til Old Trafford. Med seg i sekken har grekerne en ledelse på 2-0 fra hjemmeoppgjøret. Men Moyes vil ikke svare på om han synes Liverpool-kampen er viktigere enn returoppgjøret i mesterligaen.

- Du kan ikke skille de to kampene på viktighet. Det eneste jeg kan si er at neste kamp alltid er den viktigste. Vi vil gjøre alt vi kan for å slå Liverpool, og alle skjønner at vi skal gjøre alt vi kan for å forsøke å hente inn Olympiakos' ledelse.

De to kampene som venter vil avgjøre om Manchester United fortsatt har noe å spille for denne sesongen. Skulle begge ende i fiasko, vil neppe presset på Moyes bli mindre.

Slik stiller de to lagene på Old Trafford:

Manchester United (4-4-2): David de Gea - Rafael, Phil Jones, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Juan Mata, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Adnan Januzaj - Wayne Rooney, Robin van Persie.

Benken: Anders Lindegaard, Rio Ferdinand, Ashley Young, Tom Cleverly, Antonio Valencia, Shinji Kagawa, Danny Welbeck.

Liverpool (4-2-3-1): Simon Mignolet - Glen Johnson, Daniel Agger, Martin Skrtl, Jon Flanagan - Steven Gerrard, Joe Allen - Jordan Henderson, Luis Suarez, Raheem Sterling - Daniel Sturridge.

Benken: Brad Jones, Mamadou Sakho, Aly Cissokho, Coutinho, Lucas, Iago Aspas, Victor Moses.

Les mer om

  1. Engelsk fotball