Fotball

Tevez-perle sikret seier

<p>Men Manchester City var heldige mot Swansea.</p>

Manchester City's Carlos Tevez, left, celebrates with teammate Gael Clichy after scoring against Swansea during their English Premier League soccer match at The Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday, Oct. 27, 2012. (AP Photo/Jon Super) Foto: Jon Super

 • Magnus Wikan

MANCHESTER CITY-SWANSEA 1-0

Tevez' vanvittige distanseskudd var det som skilte stjernene til Manchester City fra Swansea lørdag kveld. I en kamp hvor Swansea skapte de store sjansene, var det Citys eneste farlighet som ble avgjørende.

Swansea best før pause

Etter tapet mot Ajax i midtuken skulle man tro det var et tent Manchester City som entret Etihad Stadium i kveld, men det var Swansea som tok initiativet i kampen. I en hendelsesfattig første omgang var det gjestene fra Wales som skapte det som var av sjanser.

Men det tok hele 38 minutter før noe nevneverdig skjedde i Manchester. Michu ble på strålende vis tredd gjennom av landsmann Chico Flores og satte ballen iskaldt bak Joe Hart i City-buret. Men spanjolen ble korrekt vinket av for offside.

Det annullerte målet var starten på et Swansea-trykk før pause. Pablo Hernandez kjørte karusell med City-forsvarerne bare minuttet senere, men den avgjørende pasningen ble for dårlig. Like etter ble Michu igjen tredd gjennom alene mot Hart, men denne gangen viste den engelske landslagskeeperen sin klasse og stoppet spanjolens avslutning.

Et nærmest paralysert City gikk i garderoben med et heldig uavgjortresultat.

Tevez-perle

Manchester City våknet etter hvilen. Anført av innbytter Mario Balotelli satte de blåkledde et umiddelbart trøkk mot Swansea, men italieneren nølte for lenge i de avgjørende øyeblikkene og de helt store sjansene uteble. Det var imidlertid waliserne som også denne gang skulle få den første virkelig store sjansen. Igjen var Michu frempå med et hodestøt, men det ga ingen problemer for Joe Hart.

Så løsnet på andre enden av banen. Etter å ha spilt en time uten å skape noe som helst, smalt det plutselig en rakett fra Carlos Tevez som duppet utagbart i nettet bak Michel Vorm. Tevez' første scoring på åtte kamper sendte effektive Manchester City i ledelsen.

Swansea fortsatte kjøret mot City-målet etter scoringen, men waliserne klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene. Hjemmelaget kontrollerte inn ledelsen i sluttminuttene og kunne juble for tre heldige poeng. Dermed legger de press på bynabo Manchester United før morgendagens storkamp mot Chelsea.

KRANGLEFANTER: Manchester Citys Mario Balotelli tar et oppgjør med Swansea-kaptein Ashley Williams. (Foto: Scanpix)

Vorm og Richards ut på båre

Som følge av scoringen måtte Swanseas nederlandske keeper, Michel Vorm, bæres ut fra banen. Keeperen så tilsynelatende ut til å ha pådratt seg en lyskeskade da han slengte seg etter Tevez' knallharde skudd.

Enda mer alvorlig så det ut for City-forsvarer Micah Richards. Høyrebacken som nylig kom tilbake fra et lenger skadeavbrekk, falt plutselig sammen og holdt seg på kneet midt i et Swansea angrep. Richards ble liggende på gresset med store smerter og også han måtte bli bært ut fra Etihad med oksygenmaske.

De to skadene gjorde at fjerdedommer kunne vise smått spektakulære 12 minutter tillegstid.

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Manchester United rotet bort poeng i Wales

 2. FOTBALL

  Van Persie herjet i Rooneys comeback

 3. FOTBALL

  Frisparkperler fikset Manchester City-seier

 4. FOTBALL

  City levde farlig mot QPR

 5. FOTBALL

  Fellaini stoppet City

 6. FOTBALL

  Van Persie-perle ga United derby-seier