Fotball

Basel senket Chelsea igjen

Men Chelsea sikret likevel avansement i Champions League.

Mohamed Salah ble matchvinner da Basel slo Chelsea for andre gang.
  • NTB

Tre minutter før slutt gjorde Mohamed Salah 1-0 for hjemmelaget, som dermed klatret til 2.-plass og greier seg med uavgjort borte mot Schalke i siste runde.

Chelsea trengte ett poeng for å være sikker på å gå videre og så lenge ut til å skulle forsvare seg til cupspillet. Hjemmelaget presset det meste av kampen, men slet med å overliste et Chelsea-forsvar som hadde holdt nullen i sine tre foregående mesterligakamper og vunnet alle sammen.

God Cech

Petr Cech gjorde flere strålende redninger som holdt gjestene inne i kampen, men i det 87. minutt lyktes Basel. Fabian Schär spilte fram Salah, som tok seg forbi Branislav Ivanovic og sendte ballen i nettet til 1-0.

Les også

Dortmund lever - Ajax slo Barcelona

Basel gjentok 2-1-seieren fra Stamford Bridge i september, da Chelsea ble slått i første runde av gruppespillet.

– Det var en dårlig prestasjon, og vi fortjente å tape, sa Chelsea-manager José Mourinho til Sky Sports etter kampen.

– Jeg likte ingenting av det vi gjorde i dag, fra første minutt. Vi gjorde defensive feil umiddelbart, og bare i en liten periode av annen omgang hadde vi kontroll. Det så ut som spillerne var trette. Vi betalte prisen for landslagspausen.

Schalke snublet

Med Schalke-seier i Bucuresti ville kampen om avansement vært helt åpen igjen, men den tyske klubben greide bare 0-0 mot gruppejumboen Steaua Bucuresti, og dermed beholder Chelsea ledelsen i gruppen ett poeng foran Basel og to foran Schalke.

Siden de to sistnevnte møtes i siste runde, kan ikke begge gå forbi. Det betyr at Chelsea er garantert avansement.

Schalke må slå Basel for å slå følge, mens sveitserne altså greier seg med uavgjort.

– Vi har ikke problemer med å takle press. Det er i slike kamper vi har levert våre beste prestasjoner, sa Schalke-kaptein Benedikt Höwedes om utsikten til «finale» mot Basel om avansement.

Et skår i Chelsea-gleden over avansement var det at Samuel Eto'o måtte bæres ut i slutten av første omgang med det som kan være en alvorlig lyskeskade. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League