Fotball

Han er med uansett hvem som er norsk landslagssjef

Denne Molde-veteranen har jobbet med Drillo, Semb, Hareide og Høgmo. Nå blir Lars Lagerbäck sjefen til Leif Arne Lystad.

Veteran på landslaget: Manuellterapeut Leif Arne Lystad fortsetter i teamet til Lars Lagerbäck. Her er nordmøringen og Håvard Nordtveit på vei til kamp mot Estland i Tallinn i fjor.
  • Trond Hustad
    Trond Hustad
    Rbnett

Det blir store endringer i støtteapparatet med svensken som norsk landslagssjef. Fysisk trener Jordi Gonzales, mental trener Anne Marte Pensgaard og assistentene Martin Foyston og Jarl Torske er noen av hjelperne til Per-Mathias Høgmo som nå er ute av Ullevaal stadion. Manuellterapeut Lystad er blant dem som fortsetter i det nye regimet.

– Ja, jeg blir med videre. Vi som er i støtteapparatet går på årskontrakter. Nå er jeg engasjert i en deltidsstilling ut 2017, sier Lystad til Rbnett.

Les også

Solskjær låner ut talent til Kristiansund

Base i Molde

Til daglig jobber han i Molde Fysikalske. I perioder følger Lystad A-landslaget på samlinger og kamper.

– Er det Lagerbäck eller Semb som har bedt deg om å fortsette?

– Jeg antar det er en vurdering de har gjort i fellesskap. Jeg har kontrakt med Idrettens Helsesenter i Oslo, som er eid av Norges Fotballforbund. De evaluerer oss sammen med toppfotballsjefen, og så er det opp til den nye landslagssjefen om han ønsker nye folk inn i ulike funksjoner. Tilbakemeldingene har vært positive.

Lystad og Thomas Ødegaard er A-landslagets faste manuellterapeuter. Sammen med lege Ola Sand utgjør de nå Lagerbäcks medisinske apparat.

Les også

Tidligere Molde-spiller lånes ut til amerikansk fotball

Nord-Irland neste oppgave

Neste samling starter i Oslo 20. mars. Norge møter Nord-Irland i Belfast i VM-kvalifiseringskamp 26. mars.

– Det er klart at vi har satt oss i en veldig vanskelig situasjon i denne kvaliken. Kanskje må vi satse mot neste sluttspill, men vi skal uansett gjøre det så bra som mulig i de gjenstående kampene og se hva det holder ti. Det er mye lærdom i dette for alle som jobber med landslaget, sier Lystad.

Nordmøringen med lang fartstid i Molde Fotballklubb har vært knyttet til NFF i flere perioder. Fra 1995 til 2000 jobbet han mest med aldersbestemte landslag.

– Jeg var også engasjert rundt A-landslaget både under Drillo og Nils Johan (Semb). Jeg fikk oppleve det to siste mesterskapene Norge deltok i, sier Lystad om VM i Frankrike i 1998 og EM i Nederland og Belgia i 2000.

Deretter var han fast vikar for Roar Robinson og slik fikk Lystad også med seg en del kamper under Åge Hareide og i Egil Drillo Olsens siste periode som landslagssjef.

Han var også i apparatet til U21-landslaget i 2007. Da han sluttet i MFK etter 2013, begynte Lystad i Molde Fysikalske og gikk samtidig inn i teamet til Per-Mathias Høgmo.

Les også

Lagerbäck raser etter det elleville dramaet: - Jeg blir så forbannet!

Tror på Lagerbäck

– Jeg tror det blir interessant å se en hva den nye landslagssjefen kan utrette med Norge. Når det først ble Lagerbäck tror jeg det kan bli en positiv dreining. Jeg kjenner ham ikke personlig, men han har drevet med landslagsfotball i 20 år. Lagerbäck har god erfaring og en CV med mange sterke resultater. Inntrykket er at han har en klar og tydelig profil, det tror jeg er bra for norsk landslagsfotball, sier Leif Arne Lystad.