Fotball

Rosenborg vil ha Huseklepp

<br></br><br></br><p>Agenten bekrefter interesse i Norge og utlandet.</p>

Erik Huseklepp
  • Christer Sævig

Etter det bt.no har grunn til å tro skal Rosenborg ha forhørt seg om mulighetene for å få Erik Huseklepp til Trondheim. Huseklepp går en usikker fremtid i møte siden han er kontraktsbundet til league one-klubben Portsmouth, som er økonomisk skakkjørt.

— Kommenterer ikke

Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun vil ikke kommentere opplysningene til bt.no.

— Jeg forteller aldri hvem vi er interesserte i, du kan spørre om hvilket som helst navn å få samme svar, sier Hoftun til bt.no.

Erik Huseklepps agent, Tore Pedersen, har kun vært tilgjengelig på SMS torsdag. Han svarer slik på spørsmål om det er interesse fra andre klubber enn Brann:

— Ja.

Norge eller utlandet, lurte bt.no på:

- Begge. Har ikke noe mer å si nå, svarte agenten.

Å få Huseklepp på besøk i hvit drakt på Brann Stadion, er et scenario Brann-fansen ikke kan se for seg.

— For oss er dette en ikke-sak. Det er helt utenkelig for oss at Huseklepp skal spille for Rosenborg. Han skal hjem hit, det er her i Bergen han hører hjemme, sier Roger Lillebøe-Hansen til bt.no, han er supporterleder i Brann Bataljonen.

Koster penger

Erik Huseklepp har aldri lagt skjul på at Brann er hans klubb i Norge, og en retur til Bergen er ønsket av begge parter. Spesielt etter at landslagsspilleren ble pappa til en liten jente. Men bergensklubben har veldig lite midler til å handle, eller lønne, spillere av Huseklepps kaliber. Hos Rosenborg er det penger på bok, spesielt etter salget av Jim Larsen til Club Brugge. Og penger er Portsmouth interessert i.

Huseklepps klubb er på randen av konkurs og jobber med å selge unna eller avslutte kontraktene med omtrent alle spillerne de har. Da laget startet sesongoppkjøringen mandag var det åtte A-lagsspillere som stilte (inkludert Huseklepp), pluss en drøss av prøvespillere. Foreløpig har ikke manager Michael Appleton en gang keeper i troppen.

Ryddesjauen skal redde Pompeys eksistens, og sjansene for å overleve ser lysere ut nå enn hva tilfellet var tidligere i sommer. Det betyr at Portsmouth neppe vil la Erik Huseklepp gå gratis, noe som ville vært en løsning Brann hadde vært mest komfortabel med.

Rolf-Magne Walstad, Branns sportslige koordinator, har ikke svart på våre henvendelser.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien