Fotball

Kortere skadeliste for Berg

<p>Både Arild Sundgot, Lars Kristian Eriksen og Khaled Mouelhi kan være aktuelle mot Start.</p>

eriksen1
  • André Almløv

Lillestrøm og trener Henning Berg har slitt hele sesongen med mange skader på nøkkelspillere. Den siste tiden har både Arild Sundgot, Lars Kristian Eriksen, Khaled «Kiko» Mouelhi, Edwin Eziyodawe, Olivier Occean og Pål Steffen Andresen vært ute med skader. Til onsdagens kamp mot Start er det bare Occean og Andresen som er uaktuelle. Sundgot og Eriksen går trolig rett inn på laget, mens Mouelhi også er høyaktuell.

— De er aktuelle, så får vi se om de spiller eller starter på benken. Skadesituasjonen ser bedre ut for oss. Flere er på vei tilbake, flere og flere trener for fullt, sier trener Berg.

Kippe ute

Men samtidig som mange melder seg skadefrie må Berg klare seg uten kaptein og forsvarssjef Frode Kippe. Han må sone karantene for tre gule kort. Inn kommer superveteran Vidar Riseth(37), som er tilbake etter et par dagers sykdom.

— Vi har Vidar tilgjengelig som et bra alternativ. Det blir helt uproblematisk, mener Berg, som trolig parer Riseth med 18 år yngre Håvard Nordtveit. Backene vil trolig Marius Johnsen og Eriksen ta seg av.

Luksusproblem

Med Sundgot tilbake som spiss sammen med Nosa Igiebor kan Berg bruke Bjørn Helge Riise som kant og trolig få en mer offensiv høyreside enn mot Molde. Men med Mouelhi tilbake vil Berg få noe så sjeldent som et luksusproblem i hele midtbaneleddet. John Anders Bjørkøy og Espen Søgård har fungert godt sammen sentralt, men Mouelhi kan trolig utfordre Magnus Myklebust på venstre kant.

— Vi får se om «Kiko» skal være med i troppen eller starte, sier Berg.

Skryter av Start

Berg er som mange andre imponert og overrasket over Starts comeback i eliteserien, men har god tro på at Lillestrøm skal klare å revansjere 3-0 tapet på Sør Arena 6.mai, da de regelrett ble rundspilt.

— Start har gjort det bra og har vært bedre enn forventet. De har fungert godt som lag og har gode individualister som utmerker seg. Men de er bedre hjemme enn borte. Vi ser frem til kampen og håper vi kan bite godt fra oss, sier Berg.

Trolig lagoppstilling (4-4-2): Otto Fredrikson – Lars Kristian Eriksen, Håvard Nordtveit, Vidar Riseth, Marius Johnsen – Bjørn Helge Riise, John Anders Bjørkøy, Espen Søgård, Magnus Myklebust – Nosa Igiebor, Arild Sundgot

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien