Fotball

Liverpool-keeperen får krass kritikk: - Hold kjeft og gjør jobben din!

Loris Karius får hard medfart i britiske medier.

Loris Karius har ikke fått den starten på Liverpool-karrieren han hadde ønsket seg.
  • Steffen Stenersen

Liverpool står med to kamper uten seier i ligaen, etter at man ikke klarte å omsette ballbesittelsen til nok scoringer mot West Ham søndag kveld.

Divock Origi og Adam Lallana scoret målene for hjemmelaget, men det var keeper Loris Karius som var på supporternes lepper etter kampen.

For den tyske keeperens opptreden på scoringene til West Ham var ikke særlig tillitsvekkende. Spesielt på Dimitri Payets frisparkscoring, mente ekspertene at det var et skudd Karius burde tatt.

Les også

Våknet fra koma etter flyulykken: - Hvordan gikk finalen?

– Det er den største feilen han har gjort

Søndagens kamp var den siste i rekken av opptredner som den unge keeperen har fått kritikk for.

Ifølge statistikknettstedet Squawka, har Karius sluppet inn seks mål på de siste ni skuddene på mål mot seg. Før helga var Sky Sports-ekspert Gary Neville ute og kritiserte keeperen for sitt spill den siste tiden. I et intervju med Daily Mail svarte Karius:

– Han var en toppspiller, så var han manager en liten stund og er nå tilbake som ekspert igjen. Han er alltid veldig kritisk. Jeg håper bare han også kommenterer når jeg gjør det bra, sa Liverpool-keeperen før helgas kamp mot West Ham.

Ekspertene mener Loris Karius burde tatt frisparket fra Dimitri Payet søndag.

Etter opptredenen i uavgjort-kampen, satt Phil Neville, Garys bror, i studio hos Sky. Han var ikke nådig mot Liverpool-keeperen.

Les også

Da Thorir innså hva Norges stortalent ble utsatt for, ble han frustrert

– Kritikken fra meg går ikke nødvedigvis på feilene han gjør. Men mer på det han sa før kampen, sa Neville:

– Når du er en ung spiller, og du gjør feil, så trener du og gjør øvelsene dine, og du jobber så hardt du kan. Du spiller kamp lørdag og sier ingenting. Helt til du har noen sesonger under beltet, da kan du snakke ut mot eksperter. Det er den største feilen han har gjort i mine øyne. Hold kjeft, gjør jobben din, gå hjem, drikk teen din og spill fotball, er den krystallklare meldingen fra Neville, ifølge Liverpool Echo.

Vil hente inn igjen Mignolet

Jamie Carragher hadde samme beskjed. Den tidligere Liverpool-stopperen mener Jürgen Klopp nå bør vurdere å la utskjelte Simon Mignolet igjen prøve seg mellom stengene.

Ifølge Daily Mail mener Carragher at Liverpool ville vært likt med Chelsea på tabellen, hadde det ikke vært for Karius.

– Jürgen Klopp føler kanskje at det å droppe han vil drepe selvtilliten hans, men akkurat nå er det Karius som dreper laget. Den store avgjørelsen for Klopp nå er om han holder seg med Karius, eller om han henter inn Mignolet igjen, sier Carragher.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ville ikke snakke om Karius etter kampen søndag. Heller ikke på pressekonferansen mandag:

– Jeg ønsker ikke å svare på det. Uansett hva jeg sier så vil det skape overskrifter. Jeg ønsker ikke å skape overskrifter, sa Klopp.

Les mer om

  1. Jürgen Klopp
  2. Fotball
  3. Liverpool FC