RBK-spiller fikk brannsår av tigerbalsam

<p>Gjermund Åsen i intense smerter måtte melde forfall til U21-landslaget.</p>

Vieux Sané prøvespiller for RBK

Med en påbegynnende beinhinnebetennelse fikk Gjermund Åsen en ettermiddag i uken før serieåpningen mot Brann beskjed av RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe om å smøre seg inn med tigerbalsam og legge på omslag.

Midtbanespilleren skulle ta av omslaget om kvelden om det sved eller klødde. Om alt kjentes fint skulle Åsen legge på nytt omslag og ha det på natten gjennom.

— Det var ingen problemer på kvelden, og alt kjentes fint da jeg våknet opp. Jeg skylte av tigerbalsamen, og da jeg vasket med såpe kjente jeg at det var litt varmt. Til frokosten ble det varmere og varmere, men jeg trodde det skulle være sånn, sier Åsen til adressa.no.

Selve behandlingen av beinhinnebetennelsen lyktes, for U21-landslagsspilleren kjente ikke noe til den under treningen neste dag. Men da han skulle dusje etter treningen kommenterte lagkameratene at leggen hans var blitt veldig rød.

— Det utviklet seg til et brannsår, og etter kampen mot Brann fikk jeg en reaksjon. Det dukket opp noen blemmer på leggen, og det ble et voldsomt press på beinet og muskulaturene. Da ble det ekstremt vondt bare å ta et skritt. Fra søndagen til onsdagen hadde jeg intense smerter, sier Åsen, som måtte melde forfall til U21-landslaget i forrige uke.

Han fikk anbefalt en salve på apoteket, noe som fikk blemmene til å tørke ut.

— Nå svir det bare i ny og ne. Men det har vært en opplevelsesrik skade, sier Åsen.

Og påpeker:

— Jeg tar heller et brannsår enn å plages med beinhinnebetennelse. Det å bli behandlet for den var så vondt, sier unggutten, som ikke venter å få varige hudskader av førstegradsforbrenningen han pådro seg.

RBK-lege Haakon Schwabe sier til adressa.no at behandlingsformen med tigerbalsam og omslag er vanlig.

— Men det kom en reaksjon som jeg aldri har opplevd før. Vi har gjort dette hundre ganger før uten å få den reaksjonen, sier han.

Som ikke vil si at det var gjort en tabbe av det medisinske støtteapparatet til Rosenborg.

- Man skal ikke ligge med det omslaget over natten om man får en reaksjon etter kort tid, men han fikk ingen reaksjon. Da var det riktig å fortsette med den typen behandling, sier Schwabe.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk