Fotball

Hestad: - Jeg skal bli bedre og bedre

Eirik Hestad vokser og vokser i MFK-laget, og han tror framgangen kommer til å fortsette utover i sesongen.

Eirik Hestad har levert gode prestasjoner for MFK til nå i vårsesongen, men tror han kan prestere enda bedre i fortsettelsen. Foto: Bjørn Brunvoll
  • Jan H. Indbjør

- Med spilletid kommer selvtilliten og tryggheten. Jeg skal bli bedre og bedre utover sesongen, sier 21-åringen foran lørdagens møte med AaFK på Aker stadion.

Det kan vel kanskje også være et lite varsku til tangotrøyene fra Sunnmøre. For den teknisk dyktige MFK-eren har vært god i de fem eliteseriekampene han har spilt til nå i år (satt på benken i hjemmeåpninga mot Lillestrøm). Han har tredje høyeste poengsnitt på MFK-børsen i RB så langt, med 5,40. Bare Bjørn Bergmann Sigurdarson (5,83) og Fredrik Brustad (5,60) har scoret høyere.

Målgivende

I 3-3-kampen mot Sandefjord sist helg bidro han sterkt i MFK-offensiven etter pause og var direkte involvert i forarbeidet til to av scoringene. Ifølge nettstedet Optas analyse av den siste eliteserierunden var det Eirik Hestad og Rosenborgs Fredrik Midtsjø som hadde flest «vellykkede driblinger».

– Men da var verken jeg eller laget dyktige nok i det defensive arbeidet. Tre baklengsmål var skuffende og altfor dårlig av oss. Jeg har mine defensive oppgaver som kantspiller, og føler at jeg gjør framskritt. Opp gjennom årene har jeg nok dyrket mine offensive kvaliteter mest og trives opplagt best med ballen i beina.

Les også

– Det ligger jo i en moldensers natur at han vil knuse Aalesund

«Ferdigscora»

Eirik Hestad var sju år gammel da AaFK sist slo MFK i seriekamp. Og har selvsagt et klart ønske om å forlenge MFKs imponerende seiersrekke mot naboene. I fjor scoret han det andre målet da MFK vant bortekampen 2-0 på Color Line Stadion.

– Det var av det enkle slaget, etter at Björn (Bergmann Sigurdarson) halvveis blokkerte et utspill fra AaFK-keeperen og ga meg en åpen vei til mål. Det var lett, men like viktig for det – «mål er mål». Og jeg håper jeg får plusset på egen målkonto etter hvert, det får være neste etappe i egen utvikling, sier aureosingen.

Mer skjerpet nå?

Han og de andre MFK-guttene ønsker ellers å få slettet det aller siste AaFK-minnet, 1-5-tapet i generalprøven til årets sesong.

– Det var en vekker for oss da, som Sandefjord-kampen bør være nå. Vi var like sløve i det defensive arbeidet i den treningskampen som vi var sist helg. Hvis vi ikke er skjerpet kan vi bli hardt straffet igjen. Vi må opp igjen på nivået vi hadde mot Vålerenga i den siste hjemmekampen, da var vi kompakte og bunnsolide i forsvarsdelen. Dermed fikk vi også flere muligheter framover.

Les også

  1. Molde-spiss brente stor sjanse da Norge tapte EM–åpninga mot England

  2. Supportersjef: - Vi er drittlei av å bli pissa på av Molde!

Les mer om

  1. Eirik Hestad
  2. Molde FK