Fotball

Derfor godkjente Moen TIL-scoringen da assistentdommeren vinket med flagget

– Det var en 100 prosent korrekt avgjørelse.

GOD AVGJØRELSE: Svein Oddvar Moen godkjente scoringen til Jostein Gundersen. Til høyre jubler TIL-spillerne for målet, mens en Stabæk-spiller markerer for offside.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Da Jostein Gundersen headet ballen i mål i det 24. minutt på Nadderud søndag, vinket assistentdommer Magnus Lundberg for offside. Da skjedde noe som du sjelden ser: Hoveddommer Svein Oddvar Moen løp bort til Lundberg for å ta en liten prat – og så ble 0-1-scoringen på Nadderud godkjent likevel.

Her forklarer Moen hva som skjedde:

– Assistentdommeren var kjapt oppe med duken, fordi han opplevde det slik at en spiller i midten var i offside. Men spilleren som scoret kom bakfra og var i onside. Da var spørsmålet mitt om han i midten forstyrret spillet, slik at målet skulle annulleres. Det gjorde han ikke. Derfor var det min vurdering at scoringen skulle godkjennes.

Les også

TIL-treneren kalte spissen inn på kontoret tirsdag. Søndag serverte Bakenga dette avgjørende øyeblikket

Og TV-bildene viser at Moen gjorde helt rett. Gundersen var ikke i offside da Morten Gamst Pedersen la inn i feltet.

– Skal gjøre hverandre gode

– Ble du glad da du så TV-bildene etter kampen?

– Ja, det var uten tvil en 100 prosent korrekt avgjørelse. Dette viser viktigheten av at man er veldig fokusert og konsentrert, slik at det blir en riktig beslutning når mål scores, sier Moen.

– Men i ni av ti tilfeller følger jo ofte hoveddommer assistentdommer når han vinker?

– Det kan du godt si. Men vi har veldig fokus på at vi er et dommerteam og at vi hele veien skal gjøre hverandre gode. Det lyktes vi med, svarer dommeren.

Les også

TIL-helten åpner for å bli i Tromsø: - Skal love deg at det frister å si ja

Kan berge TIL

Nå viser TV-bildene at det kanskje ikke var noen TIL-spillere i offside uansett.

– Det er litt vanskelig å se om spilleren som kommer fra offsideposisjon er kjapp nok på rett side. Det var to mann som stilte seg i offside før innlegget kom. Uansett var det en 100 prosent korrekt avgjørelse og et godt dommerhåndverk vi gjorde, sier Svein Oddvar Moen.

Og scoringen kan faktisk være så viktig at TIL berger plassen i Eliteserien. For med 2-1-seieren tok Gutan steget opp fra nedrykksplass til kvalikplass på tabellen.

– I hver kamp gjør vi alt for å treffe riktige avgjørelser. Det er kjekt å få henvendelser når det går bra også. Som regel er det bare når det er noe negativt, sier Moen med et smil.

Jostein Gundersen, som før kampen drømte om å bli matchvinner, sa dette etter kampen:

– Jeg bare håpet som f... at målet skulle bli godkjent. Av erfaring vet jeg at forsvarsspillere faller av litt tidligere i slike situasjoner, så jeg følte meg ganske sikker på at det ikke var offside.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL